ФБР розробило анонімний месенджер,який допоміг затримати понад 800 осіб у всьому світі

ФБР розробило анонімний месенджер,який допоміг затримати понад 800 осіб у всьому світі

09.06.21 08:05 0 318
Масштабна спецоперація, реалізована в багатьох країнах світу, дозволила затримати понад 800 осіб, імовірно причетних до наркоторгівлі та інших злочинів. Усі вони користувалися захищеним месенджером ANOM, який, як з'ясувалося, був розроблений ФБР. Про це пише The Washington Post.

За даними видання, застосунок ANOM був розроблений та поширений серед імовірних злочинців у межах спільної операції США та Австралії. Завдяки цьому поліцейські отримали доступ у закриті чати, де обговорювалася контрабанда наркотиків, відмивання грошей і планування вбивств.

Ідею операції спецслужби розробили після того, як були заблоковані два анонімних месенджери, і зловмисникам потрібна була нова платформа. Тоді ФБР розробило месенджер ANOM. Застосунок поширювався в злочинному середовищі через інформаторів. У 2018 році детективи під прикриттям змогли переконати в надійності ANOM австралійського наркодилера Хакана Аіка, який порекомендував месенджер кримінальним босам. Їх приклад наслідували злочинці нижчої ланки.

У цілому, як повідомляє видання, застосунок використовували на 12 тисячах телефонів злочинні синдикати понад 100 країн. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ФБР: проти США застосовують близько 100 програм-вимагачів

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ