Україна отримала 117 000 вакцин Pfizer-BioNTech

Україна отримала 117 000 вакцин Pfizer-BioNTech

09.06.21 08:26 0 330
8 червня, Україна отримала 117 000 вакцин Pfizer-BioNTech від COVID-19 в рамках нової поставки в межах глобальної ініціативи COVAX. Загалом протягом цього та на початку наступного тижня в Україну надійде 473 850 доз вакцини Pfizer-BioNTech – безоплатно за програмою COVAX, яку доставить ЮНІСЕФ.

Д-р Ярно Хабіхт, Представник ВООЗ та Голова Бюро ВООЗ в Україні, зазначив: «Забезпечення рівного доступу до вакцин вимагає надзвичайних заходів та глобальної співпраці, і ми вдячні всім, хто підтримує COVAX, і хто зробив можливим розповсюдження вакцин проти COVID-19 за допомогою механізму COVAX. Чим більше вакцин доставляється в Україну через механізм COVAX, тим більше людей із пріоритетних груп ми можемо охопити, і тим швидше ми зможемо захистити людей від важких захворювань або смерті від COVID-19. Разом з повною новою поставкою, загальна кількість вакцин, отриманих через COVAX, становитиме 2 137 500 доз (Pfizer-BioNTech та AstraZeneca). Добре, що вакцинація в Україні набирає обертів, і вакцини дійсно рятують життя, проте вакцинація сама по собі не є гарантією проти передачі COVID-19 іншим. Тож, будь ласка, продовжуйте носити маски, тримайте фізичну дистанцію та уникайте скупчення людей, особливо у період літніх відпусток».

Це вже п'ята поставка вакцини від COVID-19 в рамках ініціативи COVAX.

Україна приєдналася до COVAX завдяки підтримці ВООЗ, ЮНІСЕФ та інших міжнародних партнерів. COVAX – це найкращий інструмент для забезпечення рівного доступу до вакцин у всьому світі. Він допомагає зробити вакцини доступними для всіх, незалежно від їх рівня доходу. У рамках механізм COVAX ЮНІСЕФ закуповує і постачає лише ті вакцини від COVID-19, що відповідають критеріям безпеки та ефективності ВООЗ. Очікується, що до кінця 2021 року Україна отримає безоплатно вакцини для 8 мільйонів українців через механізм COVAX.

Раніше в рамках COVAX Україна вже отримала 590 850 доз вакцини Pfizer-BioNTech та 1 072 800 доз вакцини AstraZeneca.

COVAX — це глобальний механізм із вакцинації «Ініціативи з прискорення доступу до засобів для боротьби із COVID-19 (АСТ)», який спільно очолюють Коаліція з питань інновацій щодо готовності до епідемій (CEPI), Глобальний альянс з вакцин та імунізації (GAVI) та ВООЗ, співпрацюючи з виробниками вакцин, ЮНІСЕФ, та іншими партнерами.

ВООЗ, ЮНІСЕФ, ЄС, Великобританія, USAID, GAVI також надали додаткову підтримку для прискорення масштабів вакцинації проти COVID-19 та технічну підтримку Україні для боротьби з COVID-19.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ