Українська вишиванка для дітей та її традиції

Українська вишиванка для дітей та її традиції

09.06.21 13:42 19 996

Вишиванки на якийсь проміжок часу були несправедливо забуті. Лише кілька років тому в нашу країну повернулася мода на національне вбрання. Тепер все частіше можна зустріти дітей, які йдуть на перше вересня не в чорному сарафані і білій блузі, а в нарядному та яскравому національному одязі. Це не тільки красиво, але й підкреслює гордість своєю нацією, історією для багатьох українців.

Вишита сорочка прикрасить будь-яку людину, незалежно від віку і статі. Тепер на багато свят батьки одягають своїх чад не в білі нарядні сукні з обручами, а в дитячі вишиванки та українські віночки.

Вишита сорочка є найсильнішим оберегом. Раніше кожне зображення на ній несло певне смислове навантаження. Кожен елемент виступав оберегом і захищав власника речі від лихого погляду, заздрості.

До речі, якщо ви перебуваєте в пошуках магазину, де можна купити якісну дитячу вишиванку за доступною ціною, радимо звернутися в інтернет-магазин «УкрМода» за посиланням: https://ukrmoda.ua/ua/kupit-vyshivanki/vyshivanki-detskie/.

Маленький хлопчик в українській вишиванці

Різновиди дитячих вишиванок

Сьогодні, одягаючи вишиванку, ми мало замислюємося про значення символів і малюнків, які на ній зображені. Мало хто цікавиться їх значенням, а деякі вважають, що малюнок це не що інше, як просто дизайнерська задумка. Однак, на сучасних вишиванках існує велика кількість орнаментів, які можна зустріти на національному одязі давніх віків.

Вишивальні техніки відрізняються в залежності від регіональних особливостей.

Однокольорові вишиванки найчастіше зустрічалися на Чернігівщині та Полтавщині. Це вишивка білими нитками по білій тканині. Такий одяг виглядає дуже ніжно і елегантно. Однокольорову вишиванку можна використовувати як основний вид одягу, вона підходить під будь-який наряд.

Київська, Вінницька і Черкаська область славилися сорочками, розшитими нитками двох-трьох кольорів. Основними кольорами вважаються білий, чорний і яскраво-червоний. На виробах можна було зустріти як квіткові композиції, так і геометричні орнаменти.

Одеський і Миколаївський регіон також надавали перевагу двоколірним виробам. Найпоширеніший варіант червоний орнамент, виділений синіми нитками. При цьому раніше саме синій колір застосовували на вишиванках і вже пізніше замінили його на чорний.

Чим південніше територія перебувала від Києва, тим строкатішою була вишиванка. Тут вже можна зустріти всі кольори, які можливо було застосовувати.

Українська дівчинка в національному одязі

Матеріали, з яких шиють національне вбрання

Наші предки вважали за краще шити національний одяг з домотканого полотна. У сучасному світі для цього використовують різні тканини. Багато виробників вважають за краще використовувати натуральні тканини. Вони найкраще підходять для тривалого носіння, дозволяють шкірі дихати і не викликають алергічних реакцій на шкірі.

З них варто виділити:

  • Льон один з найпоширеніших матеріалів, він досить міцний і не піддається забрудненню. Являється комфортним в експлуатації, сприяє відмінній терморегуляції. Недоліком льону є те, що він сильно мнеться.
  • Бавовна відмінний матеріал, який не мнеться, не сідає при пранні, не розтягується і відмінно тримає форму. Вироби з нього виглядають ніжно і витончено. Тканина чудово підійде для пошиття дитячої сорочки, сукні або сарафана в національному стилі.

Маленькі українці в вишиванках

Купити дитячу вишиванку можливо в будь-якому місті України: Київ, Харків, Львів, Одеса, Чернігів, Житомир, Дніпро і т.д. Для цього потрібно просто зробити замовлення в інтернет-магазині «УкрМода». В даному магазині ви можете купити вишиванку не тільки для своєї дитини, але і для інших членів своєї сім'ї. Магазин пропонує якісні вироби, пошиті за всіма технологічними нормами з високоякісних матеріалів.

Зверніть увагу на ексклюзивні вироби, які зроблять вашу дитину неповторною. Завдяки широкому модельному і розмірному ряду в інтернет-магазині «УкрМода» ви підберете той наряд, який підійде саме вашій дитині. Дитяча вишиванка підкреслить національну приналежність!

Вибираючи вишиту сорочку для своїх дітей, не забудьте підібрати і інші предмети гардероба, які зроблять образ завершеним. У магазині представлений вибір різних спідниць, брюк, жилетів, взуття та аксесуарів в українському стилі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 115)
Попередня новина: Понад 100 тисяч гривень ...
Наступна новина: Руководство по организации ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Enjqlqkwbbw - 09.06.21

Блог супер, побільше б таких!

аватар країна
Fylanbek - 09.06.21

Звідки берете інфу для постів якщо не секрет?

аватар країна
Rampzes - 09.06.21

Монетизацією краще займіться. А так чудово!

аватар країна
Pypkins - 09.06.21

Мало чувств.. но красиво…

аватар країна
hubble8 - 09.06.21

отлично излагаете

аватар країна
bradaks - 09.06.21

Вот это да!

аватар країна
eto_imya_zanyato - 09.06.21

Пора автору памятник поставить при жизни. Кто за?

аватар країна
Linart - 09.06.21

новость послал по инету.

аватар країна
Furthr - 09.06.21

Шикарно, додаю в закладки

аватар країна
Kardinalllll - 09.06.21

познавательная тема

аватар країна
PoloSkin - 09.06.21

І правда креатив ... супер!

аватар країна
egor_ost - 09.06.21

Всем привет. Понравился пост, ставлю 5 баллов.

аватар країна
unclrfs - 09.06.21

мудро

аватар країна
kdurov - 09.06.21

Портал просто супер!

аватар країна
misha777pvl - 09.06.21

Неймовірно гарно!

аватар країна
Nite_Neal - 09.06.21

Да, довольно интересная статья.

аватар країна
FriendlyStoner - 09.06.21

Блог супер, побольше бы подобных!

аватар країна
xtcxtcxtcxtc - 09.06.21

поміняй назву домену

аватар країна
Lychezarniy1 - 09.06.21

я вже писала про це в своєму блозі