Кабель ВВГнг (А) - характеристики та призначення

Кабель ВВГнг (А) - характеристики та призначення

09.06.21 23:47 0 520

Кабель ВВГнг (А) активно використовується при необхідності передачі або забезпеченні розподілу електроенергії. Цей варіант товару не слід також називати силовим проводом. Діаметр кабелю ВВГнг та технічні характеристики виробу дозволяють використовувати його за допомогою стаціонарних установок. Стандартні характеристики номінального напруження таких установ можуть складати 660 або 1000 В. Частота електричної токоустановки, в якій знаходиться прикладний кабель, становить 50 Гц.

Якщо говорити про сферу використання, то, потрібно розуміти її обширність. Технічні характеристики ВВГнг дають можливість застосувати кабель за умови збереження захищених оболонок. Кабель добре показує себе при використанні в осередках з високою пожежно-охоронною здатністю. Якщо ви працюєте з горючими компонентами, то такий силовий провід стане хорошою покупкою. Далі, ми розглянемо як розшифровується маркування кабеля ВВГнг і його основні характеристики. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину Pro100Kabel, в якому безпосередньо можна придбати кабель ВВГнг від виробника.

Розшифровка маркування кабелю

Дізнавшись про те, в якій області можна застосувати товар можна почати розбиратися з його маркуванням. Силовий провід маркується як ВВГнг (А). Тут:

  • ВВГ — це обозначення розшифровується як «винил-винил-голый». Абревіатура говорить про те, що у кабелі два слоя полівінілхлориду, але спеціальний шар захисту не передбачений.
  • нг — показує можливість використання кабелю в пожежних осередках. Якщо пожежа виникає, кабель не буде поширювати вогонь. Для деяких закладів це критично важлива вимога.
  • (А) - ця буква показує виявлення конкретної специфікації кабелю, що відрізняє його від інших різновидностей ВВГ за частинами пожежобезпеки. Кабель ВВГнг ГОСТ передбачає маркування буквою «А» в тому випадку, якщо кабель не буде розповсюджувати горіння навіть при прокладці в пучках.

Основні технічні характеристики

При загальному позначенні ВВГнг (А), різні варіанти кабелів можуть відрізнятися за своїми технічними параметрами. Серед них є наступні:

  1. Форм-фактор жил. За цим параметром товари діляться на: плоскі, круглі та трикутні.
  2. Кількість жил. Для різноманітності кількість жил становить від 1 до 5.
  3. Сечіння жил. Розміри ВВГнг знаходяться в діапазоні від 1,5 мм² до 50 мм². Можливо, виконання і з перевищенням максимальної позначки, залежно від технічних завдань.
  4. Номінальний діаметр кабелю ВВГнг.
  5. Маса.
  6. Допустимий ток. Нижня планка тут складає 21А.

Кабель може експлуатуватися із перемінним напруженням і із заземленою / ізольованою нейтраллю. Тривалість роботи в режимі однофазного короткого замикання на землі не повинна бути збільшена на 8 годин, а загальна тривалість роботи в режимі однофазного короткого замикання на землі — не більше 125 годин на рік.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 101)
Попередня новина: Зачем нужны купоны на ...
Наступна новина: Чим професійні миючі засоби ...

КОМЕНТАРІ