Розслідування: у замаху на Дмитра Бикова брали участь ті ж співробітники ФСБ,які отруїли Навального

Розслідування: у замаху на Дмитра Бикова брали участь ті ж співробітники ФСБ,які отруїли Навального

10.06.21 09:23 0 371
The Insider і Bellingcat оприлюднили розслідування, в якому з'ясували, що навесні 2019 року в Росії був отруєний письменник Дмитро Биков, і в цьому замаху брали участь ті ж співробітники ФСБ з НДІ-2 і Другої служби, яких підозрюють в отруєнні Олексія Навального і Володимира Кара-Мурзи.

16 квітня 2019 року Дмитрові Бикову стало зле на борту літака, що виконував рейс Єкатеринбург – Уфа. Письменник летів на зустріч із читачами. Після посадки літака в Уфі Бикова шпиталізували. Через тяжкий стан його ввели в штучну кому і підключили до апарату штучного дихання.

Пізніше консиліум лікарів вирішив перевезти письменника в НДІ імені Бурденка в Москві. Точний діагноз Бикова лікарі не озвучували. Пізніше він називав те, що трапилося з ним, отруєнням. Причини йому були невідомі.

Як і у випадку з Навальним і Кара-Мурзою, група отруйників із ФСБ Росії включала хіміків із «Лабораторії» (НДІ-2 ФСБ) і співробітників Служби із захисту конституційного ладу (Друга служба ФСБ), пише The Insider. Стежити за Биковим вони почали щонайменше за рік до отруєння. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Слідчий комітет Росії не знайшов складу злочину в отруєннях опозиціонера Кара-Мурзи

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вулицю в Ірпені можуть ...
Наступна новина: Вся Україна опинилася у ...

КОМЕНТАРІ