Індекс благополуччя молоді у Тернопільській громаді - найвищий в Україні

Індекс благополуччя молоді у Тернопільській громаді - найвищий в Україні

10.06.21 08:03 0 395
8 червня у залі засідань міської ради представили результати дослідження Індексу благополуччя молоді в Тернопільській міській територіальній громаді за 2020 рік.

Презентували підсумки комплексного оцінювання рівня добробуту молоді у громаді міський голова Тернополя Сергій Надал, начальник управління сім'ї, молодіжної політики та захисту дітей Христина Білінська та представник Фонду ООН в галузі народонаселення Дмитро Кулик.

«При підтримці представників молодіжних організацій, Молодіжної міської ради у 2020 році ми змогли отримати статус Молодіжної столиці України і, незважаючи на нові і непрості умови життя під час пандемії, нам вдалося провели безліч цікавих та насичених всеукраїнських молодіжних заходів, більшість з яких, на жаль, відбулися в онлайн-форматі. В рамках почесного статусу ми також з радістю приєдналися до проєкту визначення Індексу благополуччя молоді, щоб реально оцінити рівень доступності і комфорту проживання молоді у Тернопільській громаді, - відзначив міський голова Сергій Надал. - Дякую за підтримку і співпрацю Фонду ООН в галузі народонаселення, з якою міська рада підписала «Меморандум про взаєморозуміння», що передбачав розгортання онлайн-платформи з проведення соціологічного опитування і визначення Індексу благополуччя молоді у Тернопільській громаді. надзвичайно приємно бачити такий високий результат- 0,74, який є найкращим в Україні. Індекс ще раз демонструє, як ефективно у нас працюють Молодіжна міська рада, парламент та молодіжні організації. Дякую вам за співпрацю. І вірю, що Муніципальний Індекс благополуччя молоді допоможе зробити наші місто і громаду ще цікавішим та комфортнішим для молоді».

Для визначення Індексу благополуччя молоді в Тернопільській міській територіальній громаді було проведено опитування, що охоплювало 49 первинних показників і дало змогу оцінити рівень добробуту молоді у різних сферах життя: освіта; здоров’я; економічні можливості; участь у політичному, громадському житті; інформаційні та комунікаційні технології; безпека та захищеність.

Відповідно до результатів комплексного оцінювання інтегрального індексу, ІБМ у Тернопільській міській територіальній громаді в 2020 році становить 0,74 (де мінімально – 0, максимально – 1). Зокрема:

* Освіта і наука - 0,85;

* Здоров'я - 0,80;

* Економічні можливості - 0,61;

* Участь у політичному житті - 0,78;

* Участь у громадському житті - 0,72;

* Інформаційно-комунікаційні технології - 0,98;

* Безпека і захищеність - 0,47.

Всього участь в аналізі і дослідженні взяло більше 300 молодих жителів Тернопільської громади віком від 14 до 35 років.

Методика розрахунку Індексу розроблена фахівцями Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України та представництва UNFPA на основі світових методик побудови індексів розвитку благополуччя молоді (в країні це єдиний інструмент оцінки стану молоді).

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Україні через грозу і ...
Наступна новина: У Рівненській області за ...

КОМЕНТАРІ