НБУ вводить в обіг монету,присвячену першому голові ОУН Євгену Коновальцю

НБУ вводить в обіг монету,присвячену першому голові ОУН Євгену Коновальцю

10.06.21 09:35 0 400
Національний банк України з 9 червня вводить в обіг пам'ятну монету, присвячену першому голові Організації українських націоналістів Євгену Коновальцю, повідомила пресслужба регулятора.

«Пам'ятна монета «Євген Коновалець» номіналом 2 гривні, продовжує серію «Видатні особистості України», вона присвячена військовому і політичному діячеві, особистості, що символізує спадковість української національно-визвольної боротьби, – Євгену Михайловичу Коновальцю... Монету виготовлено з нейзильберу, категорія якості карбування – «спеціальний анциркулейтед», маса – 12,8 г, діаметр – 31,0 мм, тираж – 35 000 штук. Гурт монети – рифлений», – йдеться в повідомленні.

В НБУ розповіли, що аверс монети виглядає так: на тлі калинової гілки, яка обрамлює монету ліворуч, зображений малий Державний герб України (угорі), праворуч від якого напис «Україна; по центру, на дзеркальному тлі, – фалеристична пам'ятка часів визвольних змагань у вигляді монограми з двох літер «С», переплетених гілкою червоної калини, – відзнака «Стрілецька Рада»; праворуч від якої – слова Коновальця:»Будемо мати силу, тоді вийдемо побідно з найгіршого лихоліття і здобудемо все, що нам треба», та його факсиміле; Унизу: номінал монети – 2 гривні та рік карбування монети – 2021; логотип Банкнотно-монетного двору НБУ (ліворуч від фалеристичної пам'ятки).

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ