Вашингтон і Лондон засудили заборону структур Навального

Вашингтон і Лондон засудили заборону структур Навального

11.06.21 11:40 0 416
США та Велика Британія засудили рішення російського суду, який визнав структури опозиціонера Олексія Навального «екстремістськими» і заборонив їхню діяльність.

«Цією дією Росія фактично криміналізувала один з небагатьох, що залишилися в країні, незалежних політичних рухів», – заявив представник Держдепартаменту США Нед Прайс.

Це рішення створює ризик кримінального переслідування та ув'язнення для тисяч прихильників Навального в Росії за те, що вони користуються правами, гарантованими російською конституцією, йдеться у заяві американського зовнішньополітичного відомства. США закликають Росію припинити репресії проти Навального і його прихильників і дотримуватися міжнародних зобов'язань щодо забезпечення прав людини.

Міністр закордонних справ Велико ї Британії Домінік Рааб висловився більш жорстко. Він назвав рішення суду «збоченням» і «кафкіанською атакою на тих, хто виступає проти корупції та за відкрите суспільство». Це – спроба заборонити справжню політичну опозицію, вважає глава британського МЗС. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії позбавляють пасивного виборчого права прихильників «екстремістських організацій»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі кабінет ...
Наступна новина: Столтенберґ обговорив ...

КОМЕНТАРІ