В Одесі біля церкви на кладовищі знайшли трьох колишніх пацієнтів центру психічного здоров’я

В Одесі біля церкви на кладовищі знайшли трьох колишніх пацієнтів центру психічного здоров’я

11.06.21 10:22 0 345
Поліція розслідує залишення без допомоги трьох колишніх пацієнтів Одеського обласного медичного центру психічного здоров'я. Вони стверджують, що їх вивезли з диспансеру і залишили на кладовищі, де їх і знайшли, повідомила у фейсбуці омбсудсмен Людмила Денісова. У центрі психічного здоров'я підтвердили, що чоловіки проходили лікування, але були виписані.

«Моєму представнику підтвердили, що знайдені чоловіки – їхні пацієнти, яких виписали напередодні за власним бажанням і за письмовою заявою. Та пояснили, що вказані особи перебували у задовільному психічному стані на момент огляду, до них не застосовували примусову госпіталізацію. Всі троє не були визнані судом недієздатними», – написала Денисова.

Знайдених людей помістили до Одеського центру реінтеграції бездомних осіб. Як розповів Радіо Свобода директор центру Олександр Лімзаєв, говорити можуть тільки двоє з трьох.

«В одного з них закрита травма голови і він взагалі не розмовляє, а також не може писати – рука не працює. У ще одного чоловіка немає ніг нижче коліна, але він може розмовляти – дає пояснення, хоча й сумбурні, розповідає як їх вивезли. Третій пацієнт говорить дуже погано, щось пригадує, називає ім'я, говорить, що був у дитячому притулку, але говорить дуже смутно», – розповів Лімзаєв.

Чоловіків знайшли на кладовищі ще 4 червня, а 8 червня їх відвідав регіональний представник омбудсмена Валентин Михайлов. В центрі психічного здоров'я Лімзаєву розповіли, що 3 червня виписали усіх пацієнтів – гострих приступів в них не було, лише хронічний стан, а підстав утримувати їх в медичному закладі не було.

«Вони потребують постійної сторонньої допомоги. Їм потрібні спеціальні умови та спеціальний персонал – психологи або психіатри. В Одеському обласному психоневрологічному диспансері кажуть, що це були їхні пацієнти, але напередодні їх виписали, а як вони добралися з диспансеру на кладовище – їм незрозуміло», – говорить Лімзаєв.

Відстань від диспансеру до кладовища близько семи кілометрів.

В центрі реінтеграції немає суворих обмежень термінів перебування, зазвичай люди живуть там допоки не повернуться в суспільство, але умов для утримання людей, що потребують постійної допомоги, там, за словами директора, також немає.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: УЄФА на 10 років ...

КОМЕНТАРІ