Автокінотеатр — новий тренд в період самоізоляції

Автокінотеатр — новий тренд в період самоізоляції

12.06.21 09:15 2 727

Кінотеатр під відкритим небом, в який потрібно приїжджати на машині — це дуже романтична локація, яка прийшла до нас з голлівудських фільмів. У той час тільки в США працювало понад 4 000 таких кінотеатрів — зараз же їх залишилося всього 400. Але світова пандемія привела до відродження такого типу розваг в самих різних країнах.
Класичні кінотеатри закриті практично в усьому світі, але ось автокінотеатри стали відмінним виходом для тих, хто хоче, нарешті, розважитися поза домом.

Суть в тому, що глядачі залишаються в автомобілях, дотримуючись тим самим безпечну дистанцію, і ніяк між собою не взаємодіють. Ще можна взяти з собою улюблені напої і снеки з супермаркету, при цьому не витрачаючись на шалено дорогий кінотеатральний попкорн і не заважаючи сусідам. Квитки на такі сеанси продаються онлайн — знову ж таки, щоб виключити взаємодію між людьми, перевіряють їх безконтактно, зчитуючи QR-коди через скло. Нумо розгляньмо з коротку історію та сучасні тенденції авто кінотеатрів. Ну а розповість нам про це співробітник "Action.Cinema": https://actioncinema.com.ua/ - кіно під відкритим небом в Одесі.

Авто кінотеатри: історія та сучасність

Німеччина стала першопрохідцем у відродженні таких кінотеатрів, і не в останню чергу завдяки тому, що саме в цій країні працює компанія, що спеціалізується на виробництві екранів, адаптованих до використання поза приміщеннями - Airscreen. За прикладом Німеччини автокінотеатри з'являються в Італії, США та інших країнах, їх відкривають кіномережі, у яких зараз закриті класичні кінозали. Через це серйозно зріс попит на екрани, здатні працювати під відкритим небом — особливо на розробки Airscreen.

З початку пандемії в Німеччині відкрилося понад 30 автомобільних кінотеатрів — всього їх тепер понад півсотні, і в кожному з них розпродані квитки практично на всі сеанси. Нові автокінотеатри відкрилися в Мюнстері, Дортмунді, Дуйсбурзі, Веселе, Альсдорф, Хемніці і інших містах. Про відкриття таких кінотеатрів замислюються в Австралії, де, як і в інших країнах, звичайні кінотеатри запрацюють нескоро.

Перші автомобільні кінотеатри з'явилися ще в 30-х роках минулого століття в США, і творець цієї концепції, Річард Холлінгсхед-молодший, позиціонував їх як ідеальну розвагу для всієї родини з дітьми, особливо відзначаючи, що діти, які сидять в машині, не будуть нікому докучати.

У такій ситуації можна поставити екран на постамент, а можна використовувати спеціальний екран Airscreen Drive, розроблений для автомобільних кінотеатрів. Його нижня рамка збільшена в порівнянні зі стандартними моделями — саме для того, щоб полотно екрану було видно з будь-якої точки кінотеатру. Більш того, у цього екрану полотно розташоване по обидва боки: і на фронтальній, і на задній частинах, завдяки чому можна одночасно показувати один і той же або два різні фільми з двох сторін, збільшуючи відвідуваність кінотеатру вдвічі.

Якщо раніше на проектування таких кінотеатрів, підготовку території і її оснащення йшло чимало часу, то тепер автокінотеатр можна встановити практично миттєво. Надувні екрани Airscreen приходять в стан бойової готовності в лічені години, а розмістити їх можна практично в будь-якій точці світу. Під кінотеатри переробляють площі, парковки, аеродроми та інші великі майданчики, які зараз спорожніли.

Про аудіосистеми думати не потрібно: необхідно лише підготувати FM-трансмітер, який буде передавати звукову доріжку фільму по радіо, а глядачі вже виберуть потрібну хвилю і будуть слухати все, що відбувається на екрані, через колонки свого автомобіля. І серед усього розмаїття сучасних цифрових проекторів, які забезпечують необхідну яскравість, легко вибрати підходящий.

Висновки

Люди втомилися сидіти вдома, замкнені в чотирьох стінах, їм потрібна розвага — і в таких ситуаціях автокінотеатри стають відмінним виходом: вони безпечні, оскільки дозволяють дотримуватися необхідну дистанцію, в них глядачі не заважають один одному і дозволяють оточуючим насолодитися кінопереглядом. Для створення такого кінотеатру потрібно менше обладнання, ніж для запуску класичного, оскільки нема потреби проектувати аудіосистему, а запустити його можна дуже швидко.

Такий формат розваг, швидше за все, затримається надовго — невідомо, скільки ще триватимуть карантинні обмеження, і навіть після їх зняття люди, ймовірно, будуть уважніше ставитися до своїх кордонів. Деякі люди віддадуть перевагу комфорту свого автомобіля і його закритості від зовнішніх подразників класичного кіноперегляду.

Особливо популярні автокінотеатри влітку: вони і так вважаються традиційно річною розвагою, але в даній ситуації виявляться чи не єдиним способом розвіятися поза домом. Тому практично кожна кінотеатральна мережу прагне організувати такий майданчик.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 109)
Наступна новина: Ноутбуки Lenovo. Більше ніж ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
partywan - 12.06.21

Монетизацией лучше займитесь. А так отлично!

аватар країна
sianie - 12.06.21

Все нравится. Спасибо за пост!