У прокуратурі розповіли деталі справи щодо співробітниці інституту біотехнологій,«яка забрала додому штами вірусів» (виправлено)

У прокуратурі розповіли деталі справи щодо співробітниці інституту біотехнологій,«яка забрала додому штами вірусів» (виправлено)

15.06.21 08:20 0 324
У новині виправлений перший абзац, де раніше йшлося про можливі мотиви дій підозрюваної. Прокуратура їх наразі ще з'ясовує

Співробітниця сектору Державного науково-контрольного інституту біотехнологій і штамів мікроорганізмів, яку підозрюють у незаконному привласненні штамів вірусу особливо небезпечної ньюкаслської хвороби птиці, не дає свідчень, повідомила в коментарі Радіо Свобода речниця прокуратури Києва Надія Максимець.

«Вона не дає показів, тобто все ми встановлюємо слідчим шляхом. Минулого року, вже знаючи, що в неї завершується контракт з цією державною установою, вона почала виносити ці флакони зі службового приміщення в коробках зі своїми особистими речами. Далі транспортувала до себе додому. Там були проведені обшуки і вилучені в холодильнику флакони. Вони були підписані. Вона повідомила, що це не штами, а щось побутове», – розповіла Максимець.

За її словами, обшуки провели наприкінці 2020 року, однак про підозру жінці не повідомляли, оскільки ще не було результатів експертизи вмісту флаконів.

Речниця прокуратури Києва розповіла, що підозрювана відповідала за отримання та збереження цих речовин. Зараз жінка вже не працює в інституті.

Також Максимець зазначила, що на підозрювану вийшли за оперативною інформацією. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Небезпечні речовини в Україні: на що треба звернути увагу після Бейрута

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прем’єром Ізраїлю став ...
Наступна новина: Помер відомий український ...

КОМЕНТАРІ