Промислові твердопаливні котли — альтернатива газу з точки зору економії

Промислові твердопаливні котли — альтернатива газу з точки зору економії

15.06.21 13:41 3 545

Твердопаливні котли безперечно, привертають увагу з боку великих підприємств, цехів, дитячих установ, лікарень. Адже завдяки такому потужному обладнанню будівля отримує опалення і гарячу воду. Крім того, такі котли можна використовувати в якості основного або додаткового джерела теплопостачання. А модельний ряд у них такий великий, що задовольнить потреби як заміського будинку, так і великих комплексів. На відміну від застарілих моделей, сучасні водогрійні агрегати працюють на різній сировині, починаючи від трісок, і закінчуючи торфом.

Сучасні промислові опалювальні котли — це високотехнологічні агрегати великої потужності (100-500 кВт). Постійне зростання цін на природний газ призводить до того, що підприємці все частіше вибирають котли на твердому паливі, щоб зменшити витрати на опалення великих виробничих приміщень. Використовуючи в якості палива вугілля, дрова, палети, брикети або відходи виробництва (стружку, лузгу, солому тощо), ви маєте можливість опалювати приміщення економічно й ефективно.

Переваги твердопаливних котлів промислового типу:

  • В регіонах, де розвинена лісоперерабка, є будь-яка деревина: дрова, палети, брикети. Витрати на логістику незначні, тому її загальна вартість, навіть з урахуванням доставки, невелика. Власники приміщень, опалювальних твердим паливом, витрачають суми у 2-3 рази менші, ніж власники газових котлів. Отже головна перевага промислових котлів на твердому паливі — економія. Використовувати газ і електрику для обігріву складів, теплиць і виробничих цехів дуже марнотратно і це веде до зниження рентабельності виробництва, підвищення собівартості продукції.
  • Котли, які потребують вугілля, дров або стружку в якості палива, використовуються в місцях, де немає магістрального газопроводу або його прокладка може обійтися надто дорого.
  • Спалювання відходів виробництва сільськогосподарської, лісозаготівельної, целюлозно-паперової промисловості паралельно вирішує і проблему їх утилізації.

Особливості експлуатації промислових котлів на твердому паливі

  • Твердопаливні котли від 80 кВт відносяться до промислової групи. Крім опалення вони забезпечують гаряче водопостачання підприємствам.
  • Опалювальні агрегати або їх системи встановлюються в окремому приміщенні — котельні.
  • Додатково влаштовуються під'їзні шляхи для доставки палива, виділяється приміщення для його складування.
  • Автоматична або напівавтоматична система завантаження топки дозволяє обійтися без співробітника, що обслуговує систему в ручному режимі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 98)
Попередня новина: Де застосовується LED ...
Наступна новина: Плюсы покупки подержанного ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
VVA99 - 15.06.21

клас!

аватар країна
vbelozorchik - 15.06.21

Откуда берете инфу для постов если не секрет?

аватар країна
Wolfenstein93 - 15.06.21

Ух ты :) Здорово как!