Тернопільські підприємці обмінялися досвідом з колегами з Туреччини

Тернопільські підприємці обмінялися досвідом з колегами з Туреччини

16.06.21 10:27 0 414
Голова Тернопільської ОДА Володимир Труш з робочим візитом перебуває в Турецькій Республіці, а саме в провінції Чанаккале. Для плідної співпраці відбулася зустріч очільника Тернопільщини з Президентом Торгової біржі, Торгово-промисловою палатою, та Асоціацією підприємців Чанаккале. У форматі zoom-конференції Володимир Труш зв'язався з бізнес-представниками нашої області та у формі діалогу було презентовано потужності та перспективи співпраці між Туреччиною та Тернопільщиною.

«Торгово-промислова палата провінції Чанаккале включає понад вісім тисяч представників бізнесу різних сфер, які можуть стати партнерами для наших підприємців. Турецька сторона зацікавлена у розвитку переробної галузі. Перспективним напрямком тут є виробництво олії, у той час, як тернопільські аграрії займаються вирощуванням олійних культур», - зазначив Володимир Труш.

Директор ТзОВ «Бучачагрохлібпром» Казимир Попіль та директор фермерського господарства "Гадз" Олег Грицак презентували в форматі zoom-конференції потужності своїх підприємств представникам Торгово-промислової палати Чанаккале.

Сторони розглядають можливості кооперації у частині вирощування та постачання у Туреччину саджанців, вирощування ягід, а також переробленні турецьких фруктів на пюре та різні види дитячого харчування.

До обговорення в онлайн режимі долучилися представники пРАТ "АГРО продукт", ТОВ "Схід-Захід" та HBO Енергоощадні технології.

Також йшлося про обмін досвідом у сфері медицини, зокрема про нові напрацювання та передові практики тернопільської медицини розповіла завідувачка ревматологічного відділення Тернопільської університетської лікарні Олександра Маховська.

У підсумку зустрічі підписано чотиристоронню угоду про співпрацю між Тернопільською облдержадміністрацією, Торново-просмисловою палатою Чанаккале, Торговою біржею Чанаккале та Асоціацією підприємців Чанаккале (?ASIAD).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі звернення ...
Наступна новина: КП ...

КОМЕНТАРІ