Безпекова ситуація завадила забрати всіх українців із Сирії – Скібіцький

Безпекова ситуація завадила забрати всіх українців із Сирії – Скібіцький

16.06.21 08:57 0 361
Складна безпекова та епідеміологічна ситуація в таборах біженців у Сирії не дозволяють евакуювати звідти відразу всіх громадян України, повідомив в ексклюзивному коментарі Радіо Свобода представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

«Наше завдання полягає у поверненні до України всіх українців, які звернулись до нашої держави і бажають повернутись додому. Водночас складна безпекова ситуація на території Сирії не дозволяє здійснювати евакуацію великих груп людей. Через це ми зосередити наші зусилля на таборі «Родж». Вдалося домовитись про повернення в Україну однієї родини. Хоча і це було нелегко, враховуючи обмеження, пов'язані з пандемією COVID-19», – повідомив Вадим Скібіцький.

Він зазначив, що значну допомогу Україні надала влада Іракського Курдистану.

«Важливим питанням було гарантування безпеки, особливо під час транспортування територією Сирії та Іракського Курдистану. Також сприяли оформленню необхідних документів для перетину кордону та надання дозволу на виліт в Україну», – повідомив Радіо Свобода представник Головного управління розвідки Міноборони.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Иконы на свадьбу сына и ...
Наступна новина: Суд виніс перший вирок ...

КОМЕНТАРІ