У Рівненській області суд засудив продавця нелегальних цигарок та фальсифікованого алкоголю

У Рівненській області суд засудив продавця нелегальних цигарок та фальсифікованого алкоголю

18.06.21 09:06 0 311
За підтримання публічного обвинувачення Рівненською обласною прокуратурою Рівненський міський суд визнав винним 20-річного дубенчанина, котрого обвинувачували у незаконному придбанні та зберіганні з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів, спирту та алкогольних напоїв з підробленими марками акцизного податку (ч. 1 ст. 204, ч. 1 ст. 199 КК України).

У суді прокурором доведено, що чоловік, не маючи жодних дозвільних документів на свою діяльність, неодноразово купував незаконно виготовленні підакцизні товари, зберігав їх в одному з гаражів у місті Дубно та систематично збував цигарки та алкоголь (у тому числі з присутніми на них марками акцизного податку з ознаками підробки) на території Рівного, Дубна та Дубенського району.

Підакцизні товари – 2275 літрів незаконно виготовлених алкогольних напоїв у пляшках різної ємності та найменувань, а також 6560 пачок цигарок у квітні цього року вилучили працівники податкової міліції.

Згідно з висновком експерта алкоголь не відповідає вимогам відповідних ДСТУ. Крім того марки акцизного податку не відповідають за способами друку та елементами захисту аналогічним маркам акцизного податку для алкогольних виробів, що перебувають в офіційному обігу на території України.

Суд визнав чоловіка винним та призначив покарання – 4 роки позбавлення волі, а на підставі ст. 75 КК України звільнив від відбування основного покарання з іспитовим строком 1 рік. Вилучені підакцизні товари, згідно з вироком суду, підлягають конфіскації та знищенню.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Україні через грозу і ...
Наступна новина: Ізраїль заявляє про пожежі ...

КОМЕНТАРІ