Ізраїль заявляє про пожежі через «вогняні кулі»,запущені зі Смуги Гази

Ізраїль заявляє про пожежі через «вогняні кулі»,запущені зі Смуги Гази

18.06.21 09:09 0 319
Влада Ізраїлю заявила 16 червня, що пожежники борються з «чотирма пожежами, розпаленими повітряними кулями, запущеними... зі смуги Гази».

Ізраїльські військові також заявили, що застрелили палестинську жінку, яка нібито напала на солдат поблизу Рамалли на Західному березі. Цю версію заперечив родич жінки, заявивши, що вона «помилково пішла тією дорогою».

Напруга в регіоні лишається високою після бомбардування новим урядом Ізраїлю протягом ночі у відповідь на запуск таких куль напередодні.

Ці авіаудари стали першим нападом Ізраїлю на смугу Гази з моменту припинення вогню минулого місяця після 11 днів прикордонних боїв.

Читайте також: Новий уряд Ізраїлю почав роботу з відходом Нетаньягу

Ізраїльські військові вранці 16 червня заявили, що їхні літаки атакували об'єкти угруповання «Хамас», де зберігалася зброя, у відповідь на запуск «вогняних куль», які, за словами місцевих пожежних, викликала близько 20 пожеж на півдні Ізраїлю.

Повідомлень про жертви з жодної сторони не надходило, і до ранку 16 червня спокій був відновлений.

Комплекси, проти яких завдано удари, використовуються «Хамасом» для зустрічей та планування атак, йдеться в заяві військових.

Палестинські джерела, які цитує агенція AFP, повідомили, що ізраїльські військово-повітряні сили завдали удару щонайменше по одному об'єкту на схід від Хан-Юніса на півдні Смуги Газ, де проживає близько двох мільйонів людей. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Керівник «Моссаду» перед відставкою натякнув на роль Ізраїлю в атаках на ядерні цілі в Ірані

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі в ОДА ...

КОМЕНТАРІ