Китай запустив трьох астронавтів на свою частково збудовану космічну станцію

Китай запустив трьох астронавтів на свою частково збудовану космічну станцію

18.06.21 10:59 0 575
Троє китайських астронавтів 17 червня вирушили до основного модуля «Тяньгун» нової китайської космічної станції, яка частково збудована.

Політ здійснили двоє астронавтів-«ветеранів» та один – новачок. Всі троє залишатимуться на «Тяньгуні» протягом трьох місяців, проводячи експерименти, тестуючи обладнання і готуючи його до отримання двох додаткових модулів наступного року.

Космічний корабель «Шеньчжоу-12» вийшов на орбіту після того, як його ракета злетіла незабаром після запуску зі стартового майданчика «Цзюцюань» на північному заході Китаю.

Це перший пілотований космічний політ Китаю за п'ять років і найтриваліший на сьогоднішній день.

Сьогоднішній запуск є предметом особливої гордості для влади Китаю, оскільки Пекін готується відзначити 1 липня 100-річчя правлячої Комуністичної партії.

Протягом півтора року заплановано ще 11 місій для завершення будівництва космічної станції Tiangong. Влада не виключає, що в наступних екіпажах будуть жінки.

Китай не долучений до діяльності Міжнародної космічної станції (МКС), створеної космічними агентствами США, Європи, Росії, Японії та інших країн – в основному через спротив США.

МКС, запущена в 1998 році, має бути виведена з експлуатації в найближчі кілька років. Раніше Росія заявила, що вийде з проєкту із 2025 року.

Якщо МКС перестане працювати, як планувалося, і якщо Tiangong успішно добудують, Китай буде єдиною країною з постійним аванпостом у космосі. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Китай успішно запустив вантажний корабель до своєї майбутньої космічної станції

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Відбувся відкритий ...
Наступна новина: Тернопіль: проведено ...

КОМЕНТАРІ