У Чорногорії звільнили міністра,який не визнавав,що у Сребрениці був скоєний геноцид

У Чорногорії звільнили міністра,який не визнавав,що у Сребрениці був скоєний геноцид

18.06.21 09:28 0 339
Парламент Чорногорії звільнив міністра юстиції і нацменшин Владіміра Лепосавича, котрий стверджував, що в боснійському місті Сребрениці не був скоєний геноцид, і називав незаконним Міжнародний кримінальний трибунал щодо колишньої Югославії в Гаазі.

За звільнення міністра проголосувала частина владної коаліції і всі депутати від опозиції, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Звільнити міністра запропонував прем'єр-міністр Здравко Кривокапич тому, що його заяви завдали шкоду міжнародній репутації країни.

Проти звільнення Лепосавича проголосували депутати «Демократичного фронту», найбільшої партії владної коаліції, котру називають проросійською й просербською.

Парламент одночасно ухвалив резолюцію про геноцид у Сребрениці. Таким чином Чорногорія офіційно визнала, що в липні 1995 року в сусідній Боснії і Герцеговини сили боснійських сербів скоїли геноцид над полоненими босняками, переважно мирним населенням. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Сербії не визнають геноцид, який був скоєний у Боснії і Герцеговині

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ