На Тернопіллі приватизація - це досягнення стійких та високих темпів економічного зростання,- Олег Устенко

На Тернопіллі приватизація - це досягнення стійких та високих темпів економічного зростання,- Олег Устенко

18.06.21 10:25 0 433
Приватизація насамперед є досягненням стійких та високих темпів економічного зростання. Про це заявив радник Президента України Олег Устенко на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Економіка без олігархів».

«Що стосується приватизації, то я б сказав декілька, на мій погляд, важливих речей. Перша річ полягає в тому, що приватизація не є самоціллю. Приватизація - це лише засіб досягнення певних цілей, які ставить перед собою і Президент країни, і більшість політичних партій. Це те, про що багато років говорять політики. Приватизація насамперед є досягненням стійких та високих темпів економічного зростання», - зазначив Олег Устенко.

Він пояснив, як приватизація дозволила західним сусідам України досягти економічного зростання.

«Якщо ви подивитеся на наші західні кордони, то побачите, що і Угорщина, і Словаччина, і Польща, і інші країни, які відносяться до ЄС, починаючи з 2000-го року виросли більше ніж на 50%. Водночас українська економіка, починаючи з 2000-го року до зросла менше ніж на 20%. Ще драматичнішим буде порівняння, якщо ми подивимося на економічне зростання Польщі з 98-го року до то воно збільшилося вдвічі. Українська економіка збільшилася на 20%. Є багато відповідей, чому так могло статися. Але головна відповідь і важлива полягає в тому, що змінений економічний механізм функціонування економіки. Роль держави залишається значною, але вона обмежена, щоб стимулювати розвиток приватного бізнесу і не втручатися в приватний бізнес задля того, щоб допустити швидке економічне зростання», - додав Олег Устенко.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Майже 19 тисяч сімей ...
Наступна новина: У Росії планують ...

КОМЕНТАРІ