Бойовики за добу двічі порушили режим тиші,втрат серед українських військових немає – штаб ООС

Бойовики за добу двічі порушили режим тиші,втрат серед українських військових немає – штаб ООС

23.06.21 10:14 0 373
Російські гібридні сили двічі порушили режим припинення вогню протягом дня 20 червня, повідомляє штаб Операції Об'єднаних сил.

«У районі населеного пункту Старогнатівка окупанти здійснили обстріл у бік позицій українських військових зі стрілецької зброї. На Луганщині зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату із перетином лінії розмежування. БПЛА противника вчасно подавлений засобами радіоелектронної боротьби», – зазначають у штабі.

За даними командування, внаслідок обстрілів ніхто з українських військовослужбовців не постраждав. Українська сторона Спільного центру контролю й координації повідомила представників місіє ОБСЄ про порушення з боку бойовиків.

Читайте також: Росія хоче «засудити» Україну в ООН за загиблих за незрозумілих обставин бойовиків (рос.)

Незаконні збройні угруповання не робили заяв про перебіг бойових дій 20 червня.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

Із 00:01 27 липня 2020 року на Донбасі набрала чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню», яка формально чинна й далі, попри численні порушення її російськими гібридними силами. Ці сили порушують її, як і всі попередні такі домовленості, практично щодня, внаслідок чого українські військові час від часу – і останнім часом дедалі частіше – зазнають поранень чи й гинуть.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Росія: в Москві горить ...

КОМЕНТАРІ