Росіяни вважають Сталіна найбільш видатною особою в історії,рейтинг Путіна впав удвічі – опитування

Росіяни вважають Сталіна найбільш видатною особою в історії,рейтинг Путіна впав удвічі – опитування

23.06.21 10:13 0 360
Радянський диктатор Йосиф Сталін залишається найпопулярнішою історичною особою серед росіян майже десять років – так вважають 39 відсотків респондентів, випливає з результатів останнього опитування російського «Левада-центру».

Показник же президента Росії Володимира Путіна за чотири роки з останнього аналогічного опитування впав більш ніж удвічі – з 34 до 15 відсотків. Президент Росії займає п'ятий рядок у списку.

На другому місці після Сталіна виявився Володимир Ленін – його вважають найвидатнішою людиною в історії 32 відсотки опитаних росіян. Далі йдуть Олександр Пушкін і Петро I, популярність яких також знизилася за чотири роки – з 34 до 23 відсотків і зі 29 до 19 відсотків – відповідно.

Водночас у порівнянні з 2017 роком, коли таке дослідження проводилося востаннє, зросла частка тих, хто назвав серед видатних історичних особистостей академіка Андрія Сахарова – з двох відсотків до семи, відзначають соціологи. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Опубліковані докази того, що Сталін хотів завоювати Європу: інтерв'ю з дослідником

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ще 7 країн приєдналися до ...
Наступна новина: Бойовики за добу двічі ...

КОМЕНТАРІ