Що таке відповідальне зберігання товарів і вантажів?

Що таке відповідальне зберігання товарів і вантажів?

23.06.21 21:42 0 588

Сервіс по розміщенню і зберіганню вантажів в складах називається відповідальним зберіганням. Компанія "Агро Союз Термінал": https://www.asterminal.com.ua/ бере на себе повну відповідальність за збереження майна. Послугу здійснюють за допомогою операторів-логістів. Послугою можна скористатися як окремо так і в комплексі з перевозом вантажу. Майно підлягає страхуванню, і якщо товар був підданий псуванню, то страхова компанія відшкодовує збиток.

Операції, що виконуються на складі:

  1. товар вивантажується, приймається і розміщується;
  2. формування та упаковування товару на відвантаження;
  3. перевірка партії та оформлення супровідних паперів;
  4. відвантаження на транспорті замовника або доставка до кінцевого пункту логістом.

Готові упаковки маркують штрих-кодами, сканують і вносять в базу. Перш ніж розмістити палети, їх маркують і обмотують плівкою. Зберігання може бути підлоговим, стелажним або осередковим. Кожній упаковці присвоюється свій номер, за яким вона вбивається в базу. Це значно прискорює комплектацію і відвантаження замовлення, а також його рух в робочому процесі.

Схема відвантаження замовлення зі складу:

  • Подача власником вантажу заявки на відвантаження. Слідом вантаж автоматично перевіряється. Після, відповідно до поданих заявок, відбувається комплектація вантажу.
  • Комплектація проводиться працівниками терміналу по збору даних. В ході комплектації може знадобитися товар зважити, маркувати, упакувати.
  • Підготовка до відвантаження — вантаж перевіряється на укомплектованість. Готуються товаросупровідні документи. Далі замовлення переміщається в зону відвантаження.
  • Відвантаження здійснюється після прибуття транспорту. Для підтвердження сканується штрих-код, документи тепер треба передати водію. Як тільки замовлення відправляється, відповідальність за нього перекладається на компанію-перевізника.

Укладення угоди на зберігання

Учасники договору:

  1. замовник-відправник товару на зберігання. Повинен дотримуватися умов укладеної угоди та вчасно оплачувати послугу зберігання;
  2. склад (виконавець) - компанія, що зберігає товар за певну суму. Вона контролює, зберігає і повертає на вимогу замовника, а також несе матеріальну відповідальність за втрату або псування вантажу.

У договорі прописується, який товар віддається на зберігання і на який час, а також сума послуги. В основному вантаж, який підлягає зберіганню, дорогий, тому необхідно ретельно ознайомитися з пунктами угоди, особливо з пунктом відповідальності сторони-виконавця — в якому обсязі і яким чином буде виконуватися відшкодування збитку в разі псування товару.

Переваги послуги

Цей вид зберігання вигідний для торгових компаній, яким потрібно відповідально зберегти вантаж, який потребує особливих умовах. Послуга зручна для організацій у разі переїзду або ремонту складу. Використовується для збереження документації, обладнання, техніки та інших вантажів, які потрібно утримувати в спеціальних умовах. Також ця послуга підійде для фізичних осіб під час ремонту свого житла.

До плюсів послуги зберігання відносять:

  • дотримання особливих умов, потрібних деяким видам товарів;
  • всі роботи з вантажем виконуються досвідченими співробітниками складу;
  • можливість цілодобово спостерігати за рухом і станом вантажу;
  • оформлення необхідних документів;
  • низька ціна на зберігання з можливістю стелажного і підлогового розташування;
  • збереження вантажу (виконавець відповідає за кожен товар).

При оформленні такої послуги компанії не потрібно витрачатися на ремонт або будівництво свого складу, створювати необхідні умови. Також замовник може отримати у своє розпорядження робочий склад. Наявність необхідних умов і техніки для підйому вантажу дозволяє звести до мінімуму людські ресурси, тому ціна послуги знижується. За допомогою зберігання можна знизити фінансові витрати, пов'язані з псуванням, поломкою товару, а також штрафними санкціями через неточності в документації.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 98)
Попередня новина: Что такое кросс-докинг?
Наступна новина: Чому так важливі дитячі ...

КОМЕНТАРІ