Санкції Євросоюзу «межують із економічною війною» – МЗС Білорусі

Санкції Євросоюзу «межують із економічною війною» – МЗС Білорусі

24.06.21 09:21 0 366
Міністерство закордонних справ Білорусі прокоментувало запровадження нових санкцій проти влади Білорусі з боку Євросоюзу, США, Великій Британії та Канади, назвавши їх«ворожими діями та тиском на суверенну державу».

За позицією Мінська, санкції «негативно впливають на інтереси громадян, є контрпродуктивними і порочними».

«Про жодну їхню точковість чи розумний характер не може йтися. Ми бачимо, що і ЄС це усвідомлює. Водночас тривають цілеспрямовані деструктивні дії проти населення з метою «фінансово висушити режим». Фактично це межує з оголошенням економічної війни», – йдеться в повідомленні.

Відомство порівняло оголошення санкцій із нападом Третього рейху на Радянський союз у ході Другої вітчизняної війни, роковини якого відзначають 22 червня.

Читайте також: «Знають, яка буде відповідь»: у МЗС Росії відреагували на продовження ЄС «кримських» санкцій

«80 років тому «об'єднана Європа» на чолі з гітлерівською Німеччиною напала на Радянський союз. У 21 столітті білоруський народ знову став полігоном для незадоволених амбіцій щодо верховенства європейських політиків. Білоруська держава здатна зробити і зробить все можливе для захисту своїх громадян та бізнесу. Санкції та обмеження не матимуть бажаного ефекту для їхніх замовників ефекту», – стверджують у міністерстві.

Воно також анонсувало заходи у відповідь, хоча не деталізувало, в чому вони полягатимуть. Втім, у МЗС впевнені, що вони можуть негативно позначитися на «інтересах громадян та компаній західних країн, які зробили недружні кроки» щодо Білорусі.

Читайте також: Бойовики з Луганська допитали Протасевича у Мінську. Росія і Білорусь будують єдиний псевдоправовий простір – правозахисники

Напередодні міністри закордонних справ країн Європейського cоюзу вирішили запровадити санкції проти 78 фізичних і восьми юридичних осіб із Білорусі. У тому числі йдеться про причетних до вимушеної посадки літака Ryanair в Мінську 23 травня, після якого затримали опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Згодом про запровадження санкцій проти 16 фізичних та п'яти юридичних осіб Білорусі у відповідь на репресії з боку режиму Олександра Лукашенка проти представників опозиції та ЗМІ повідомили Сполучені Штати. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ще 7 країн приєдналися до заборони на польоти білоруських авіакомпаній в аеропорти ЄС

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернополянка Вікторія ...
Наступна новина: Міжнародна федерація ...

КОМЕНТАРІ