Міжнародна федерація журналістів закликає знайти причетних до смерті Вадима Комарова

Міжнародна федерація журналістів закликає знайти причетних до смерті Вадима Комарова

24.06.21 09:22 0 335
Міжнародна федерація журналістів закликала українську владу притягнути до відповідальності нападників на черкаського журналіста Вадима Комарова, який помер після побиття. Організація оприлюднила відповідну заяву 22 червня.

Таким чином у федерації прокоментували нещодавній брифінг обласного прокурора щодо розслідування нападу на Комарова.

«Ми вітаємо те, що влада продовжує займатися справою і здійснює широке розслідування, але все ще стурбовані тим, що вбивці досі не встановлені. Влада повинна й надалі активно займатися цією справою і не допустити безкарності», – цитує повідомлення Генерального секретаря МФЖ Ентоні Белланґера.

Читайте також: У Всесвітній день свободи преси посольство США закликало до правосуддя у справах Шеремета, Гонгадзе, Комарова та інших

Керівник Черкаської обласної прокуратури Олександр Воронін 17 червня на брифінгу повідомив, що у справі Комарова допитали понад 1 700 людей. Правоохоронці, за його словами, опрацювали понад сотню камер спостереження, склали фоторобот можливого нападника і провели експертизу його недопалків. Єдиною версією мотивів нападу вважають журналістську діяльність Комарова.

Журналіста Вадима Комарова жорстоко побили у центрі Черкас у травні 2019 року. Постраждалого у тяжкому стані госпіталізували до лікарні, де у стані коми він прожив півтора місяці і помер 20 червня.

Слідство у справі про вбивство черкаського журналіста Вадима Комарова повідомляло, що розглядає три версії, серед них – професійна діяльність журналіста. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Рада посилила відповідальність за вчинення злочинів проти журналістів

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Понад 1000 учасників ...

КОМЕНТАРІ