На «Книжковому Арсеналі» в Києві зачитали листи утримуваних на окупованих територіях

На «Книжковому Арсеналі» в Києві зачитали листи утримуваних на окупованих територіях

27.06.21 11:51 0 512
На літній сцені фестивалю «Книжковий арсенал» 26 червня в Києві відбулося читання листів заарештованих в окупованому Криму і на окупованих частинах Донбасу, повідомляє кореспондент проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії.

В рамках кампанії PrisonersVoise («Голос в'язнів») листи зачитали українські актори, письменники і журналісти.

«Коли ми говоримо про українські в'язнів Кремля, ми говоримо про дві групи людей. Це – понад сотня людей, заарештованих на території Криму, і близько трьох сотень людей, які перебувають у полоні на Донбасі. І, якщо заарештованим в Криму можна написати листа, то в ситуації з людьми на Донбасі з ними практично немає жодного зв'язку. Тому ті листи і розповіді, які ми зачитуємо тут – більше, ніж просто тексти», – сказала одна з організаторів заходу, правозахисниця, голова «Центру громадянських свобод» Олександра Матвійчук.

Читайте також: У центрі Запоріжжя на знак солідарності з кримськими татарами підняли їхній прапор

Серед зачитаних були листи кримських ув'язнених: цивільного журналіста Османа Аріфмеметова, дружини фігуранта другого Бахчисарайського «справи Хізб ут-Тахрір» Сейрана Салієва Мумине і фрілансера Радіо Свобода (проєкт Крим.Реалії) Владислава Єсипенка.

Лист Владислава Єсипенка для редакції Крим.Реалії, в якому він описав своє затримання і катування, зачитала письменниця Катерина Калитко.

Читайте також: Українські депутати привертають увагу ПАРЄ до переслідування Єсипенка в Криму (доповнено)

«Я кілька днів перебуваю на «Арсеналі», де всі ми радіємо і святкуємо десятий ювілейний фестиваль. Але коли я читаю ось таке і уявляю, що люди переживають в російських в'язницях, мені стає не по собі. Давайте в силу своїх можливостей будемо допомагати їм. Слава Україні!» – сказала Калитко після прочитання листа.

У заході також взяли участь актор Богдан Бенюк, актор Анатолій Гнатюк, письменниця і редакторка «Видавництва Старого Лева», журналістка Ольга Духнич. Організатори зазначають, що подібна ініціатива на фестивалі проходить щорічно, кілька років поспіль.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У деяких клієнтів ...
Наступна новина: Велика Британія: голова МОЗ ...

КОМЕНТАРІ