Несправності мікроавтобусів: що потрібно знати?

Несправності мікроавтобусів: що потрібно знати?

28.06.21 23:40 0 862

Мікроавтобуси — один з найпоширеніших видів малотоннажних автомобілів. Вони залучені як в пасажирських, так і в вантажоперевезеннях. Часте використання і навантаження на різні вузли автомобілів призводять до їх зносу і відповідно поломки й виходу з ладу. Тому власникам мікроавтобусів нерідко доводиться шукати СТО для ремонту. Далі, ми поговоримо про те, з якими проблемами найчастіше вам доведеться зіткнутися за час володіння мікроавтобусом. Ну а розповість нам про це співробітник компанії "Bummax Co. Ltd.": https://bummax.com.ua, яка займається поставками запасних частин для мікроавтобусів.

Особливості експлуатації мікроавтобусів

Якщо говорити про мікроавтобуси, вони влаштовані набагато складніше, ніж легкові машини, а також експлуатуються зовсім по-іншому. Тому для них характерні несправності певних вузлів, а саме:

  • Підвіска. Через постійне навантаження найчастіше в першу чергу страждає підвіска. Дана проблема пов'язана з тим, що власники мікроавтобусів намагаються вичавити максимум зі своєї власності, не піклуючись про її збереження. Простий приклад: місткість салону пасажирської маршрутки від 11 до 20 місць. Однак в годину пік багато пасажирів їдуть стоячи, отже, автомобіль перевозить у 2 рази більше людей. Це не може не позначитися на стані ходової. Те ж саме стосується і вантажоперевезень: при стелі вантажопідйомності 2 тонни багато примудряються завантажити у своє авто і 3, і 4 тонни вантажів, щоб зробити менше рейсів. Однак економія часу потім виливається в додаткові грошові витрати.
  • Механізм відкривання та закривання дверей. Це ще один вузол, який постійно виходить з ладу. В цьому немає нічого дивного: за день доводиться виконувати кілька сотень циклів відкривання і закривання дверей, тому конструктивні частини механізму зношуються швидше.
  • Двигун. Від тієї ж причини, через яку приходить в непридатність підвіска, страждає і двигун мікроавтобуса. Коли йому доводиться тягнути на собі зайву вагу, це призводить до підвищеного навантаження і швидкого зносу деталей. А ще автовласники нерідко забувають міняти масло, яке також через підвищених навантажень приходить в непридатність швидше, ніж у звичайних авто.
  • Коробка передач. Багато в чому це стосується маршрутних таксі: пересуваючись по місту, водієві постійно доводиться перемикати передачі. Це призводить до виходу з ладу шестерні.
  • Кузов. Також одна з істотних відмінностей вантажно-пасажирських автомобілів від легкових — велика схильність арок корозії. Якщо ви тільки помітили ознаки пошкодження — зверніться за косметичним ремонтом. Відновити первісний вигляд арок допоможе фарбування з додаванням шпаклівки та оптоволокна. При більш серйозних пошкодженнях фахівці зможуть їх перетравити, і ще довго вам не доведеться хвилюватися про ремонт.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 102)
Попередня новина: Одяг для чоловіків від New ...
Наступна новина: На період святкування Дня ...

КОМЕНТАРІ