Чехія офіційно вимагає від Росії відшкодування за підрив складів озброєнь 2014 року,в Москві скаржаться на «вимагання»

Чехія офіційно вимагає від Росії відшкодування за підрив складів озброєнь 2014 року,в Москві скаржаться на «вимагання»

30.06.21 08:20 0 349
Міністерство закордонних справ Чехії повідомило, що «застосувало міжнародно-правову відповідальність» щодо Росії у зв'язку з вибухами 2014 року на складах озброєнь у місцевості Врбетиці, влаштованими агентами російських спецслужб.

Дипломатичну ноту про це з вимогою «повного відшкодування шкоди, завданої цим міжнародно-протиправним чином» і з закликом до російської сторони до переговорів про це заступник голови МЗС Чехії Мартін Смолек вручив послові Росії в Празі Олександра Змеєвського, якого для цього викликали до міністерства.

Крім того, урядовець заявив послові, що рішення Росії визнати Чехію «недружньою державою» є порушенням міжнародного права, а саме Віденської конвенції про дипломатичні відносини і Договору між Чехією і Росією про дружні відносини і співпрацю, а тому це рішення мусить бути скасоване.

Російському послові вручена дипломатична нота, якою застосовується міжнародно-правова відповідальність Російської Федерації за її причетність до вибухів у Врбетицях і якою вимагається повне відшкодування шкоди, завданої цим міжнародно-протиправним чином

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Ми взяли тайм-аут для ...

КОМЕНТАРІ