Белтелерадіокомпанію виключили з Європейської мовної спілки

Белтелерадіокомпанію виключили з Європейської мовної спілки

01.07.21 09:39 0 336
Європейська спілка телерадіомовлення (EBU) 30 червня виключила зі свого складу білоруську Белтелерадіокомпанію, повідомляє видання Tut.by із посиланням на спілку.

Белтелерадіокомпанія з 1 липня не зможе отримати доступ, зокрема, до таких сервісів EBU:

* обмін новинним і музичним контентом;

* права на трансляцію певних музичних і спортивних заходів;

* правову, технічну і дослідницьку експертизи;

* послуги із захисту інтересів.

У кінці травня EBU заморозила членство Белтелерадіокомпанії в організації, в тому числі через виробництво «відео, отриманого під примусом», і дала БТРК два тижні на відповідь.

«В останні тижні нас особливо занепокоїла трансляція інтерв'ю, явно отриманих під примусом. Ми також відстежували інші передачі Белтелерадіокомпанії з цього питання, і вони викликали інші серйозні і вельми виняткові побоювання», – йшлося в заяві спілки.

Європейська телерадіомовна спілка – найбільший у світі альянс національних організацій мовлення: в нього входить 115 членських організацій у 56 країнах і 31 партнер в Азії, Африці, Австралії та Америці. EBU керує системами обміну майже 2000 телевізійних програм і аудіовізуального контенту, охоплюючи аудиторію в понад мільярд людей по всьому світу, мовлячи більш ніж 160 мовами. EBU також є організатором конкурсів «Євробачення». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Євробачення» не захотіло «ходити по струночці». Міністр культури Білорусі каже, що справжній конкурс – «Слов'янський базар»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Як вибрати медичне ...
Наступна новина: НБУ: слідом за керівництвом ...

КОМЕНТАРІ