На Тернопіллі верховна Рада підтримала законопроєкт про основи національного спротиву

На Тернопіллі верховна Рада підтримала законопроєкт про основи національного спротиву

01.07.21 12:02 0 644
У вівторок, 29 червня, депутати Верховної Ради конституційною більшістю підтримали в першому читанні законопроєкт № 5557 про основи національного спротиву. За його ухвалення проголосували 318-ть народних обранців з 350-ти присутніх, що стало демонстрацією єдності в українському парламенті щодо доленосного для національної безпеки та оборони рішення.

Законопроєкт №5557 – результат спільного напрацювання силовиків всіх родів військ, представників ветеранських організацій та експертів під загальною координацією Президента України. Він готувався на основі вивчення досвіду країн-членів НАТО з організації всеохоплюючої оборони, зокрема, територіальної оборони, руху опору та підготовки населення до захисту своєї країни.

Тому напередодні парламентського голосування у НАТО висловились про підтримку закладеної у законопроєкті ідеї розвитку національного спротиву. Зокрема, стратегічний радник Альянсу з питань Cил спеціальних операцій (ССО) Майкл Ріпасс (США) зазначив, що у НАТО готові надати експертну підтримку щодо законопроєкту № 5557.

Ветерани російсько-української війни та волонтери також виступили на підтримку прийняття законопроєкту на акції “Ветерани підтримують національний спротив. Проголосуй за законопроєкт № 5557”, яку організував під стінами ВРУ у день голосування Український центр безпеки та співпраці.

Нагадаємо, що законопроєкт «Про основи національного спротиву» 5557 був поданий на розгляд ВРУ Президентом України як невідкладний. Національний спротив – це залучення усього населення до протидії агресору, а також підготовка до такої протидії. Він передбачає впровадження системи загальновійськового навчання населення, розвиток територіальної оборони та руху опору.

Територіальна оборона вестиметься по всій території України поза районами безпосередніх бойових дій, а рух опору – на тимчасово окупованій території. Це суттєво посилить обороноздатність, адже потенційний агресор буде знати, що в кожній області, в кожному районі є організовані підрозділи, які в будь-яку мить будуть готові дати йому відсіч, навіть на окупованих територіях.

Експерти наголошують, що прийняття законопроєкту є безальтернативним шляхом максимально швидкого зміцнення обороноздатності держави в умовах зростаючої російської загрози як з території РФ так і зі сторони окупованих українських територій, Білорусі та Придністров'я.

Розгляд законопроєкту №5557 в другому читанні має відбутися до 14 липня.

Детальніше про національний спротив: https://sprotyv.in.ua/uk/.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Росії визнали ...
Наступна новина: Apple відкрила офіційне ...

КОМЕНТАРІ