В якому віці можна купити дитині скутер?

В якому віці можна купити дитині скутер?

01.07.21 10:19 0 746

В останні роки популярність мототранспорту в нашій країні зросла, і якщо не перевищує, то вже точно знаходиться на одному рівні з велосипедами. І якщо через жорсткість законодавства на дорогах стало менше зовсім вже відвертих малюків на скутерах, то саме бажання мати можливість мобільно пересуватися на стильному мотоциклі у підлітків нікуди не зникло. Більшість батьків побоюються за здоров'я своїх дітей, які просять купити скутер, і це цілком справедливо. Адже можна довіряти власному чаду, але ніхто не гарантує, що на дорозі йому не зустрінеться якийсь неадекватний лихач. Спробуємо дати слушну пораду, в якому віці варто купувати скутер для дитини, зваживши основні «за» і «проти». Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://motogo.com.ua/, в якому безпосередньо можна придбати скутерв в Києві.

Буква закону

За законодавством, керувати скутером, можна тільки з 16 років. В іншому випадку відповідальність за протиправні дії дитини покладається на батьків. Майбутній скутерист повинен отримати права на скутер категорії «М». Також обов'язкова страховка, номери, реєстрація ТЗ і технічний талон. А якщо мова йде про мопед потужністю 150 кубів, то необхідний вік піднімається до 18 років, а категорія прав — до «А».

З введенням нового законодавства багато батьків, мабуть, зітхнули з полегшенням або, як мінімум, отримали легітимну відстрочку з покупкою скутера на пару років. Якщо ж вашому чаду вже є 16, варто задуматися самому і поговорити з підлітком на серйозні теми.

Бажання володіти першим власним транспортним засобом цілком зрозуміло — будь-якій дитині хочеться нових вражень. Плюс величезну роль грають однолітки, що розсікають на мопедах, а це ціла спільнота молодих людей з однаковими інтересами, спільними поїздками, зустрічами т.д. Перш, ніж купити скутер дитині, батькам варто задуматися, чи здатний юнак (чи дівчина) оцінювати ситуацію на дорозі, розраховувати швидкість, силу інерції і тому подібні важливі для керування транспортним засобом речі. Чи схильний він до азарту, випробуванню своїх можливостей, ризику, суперництва? Чи готовий він до відповідальності не тільки за своє, але і чуже життя? Як він поведеться в разі виникнення несподіваних перешкод або екстреної ситуації?

Також дитина, що сіла за кермо скутера, повинна знати його внутрішній устрій, добре розбиратися в його механізмах, вміти самостійно здійснити хоча б мінімальний ремонт і обслуговування. Багато батьків погоджуються купити скутер з умовою, що юний водій не буде виїжджати на дороги загального користування, а стане їздити виключно по сільській місцевості, наприклад, на дачі, на природі, на річку і т. д. Якщо ж ваша дитина вирішила стати відповідальним водієм, виберіть хорошу автошколу з наявністю рекомендацій. Ознайомте підлітка з сумною статистикою ДТП, особливо за участю скутеристів. Обов'язково подбайте про його гідну екіпіровку.

Права на керування скутером

Якщо дитині ще немає 16, можна спробувати знайти компроміс. Альтернативою може стати, наприклад, мопед для мотокросу, управляти яким можна без прав на скутер, але кататися на якому можна виключно на обладнаних трасах. Хто знає, можливо, це захоплення вашої дитини в майбутньому переросте в серйозне спортивне хобі або навіть професію? Наприклад, є модель дитячого мотоцикла TORNADO TX-3, яка повністю повторює дорослі аналоги. Він динамічний і легкий в управлінні навіть для дітей 12-річного віку. Об'єм двигуна складає 49,9 куб см., а запуск здійснюється за допомогою витяжного стартера. Вага байка всього 23 кг, а потужність - 2 к. с.

Ще один варіант – це  електробайк RAZOR MX350. Він «розганяється» до 23 км / год, його акумулятор заряджається близько семи годин, і на одній зарядці апарат їде близько години. Така модель рекомендована навіть для дітей від шести років. Зверніть увагу і на модель, яка допоможе вашій дитині навчитися відповідальності на дорозі — це міні-байк STINGEAR XYQH815B. Він порівняно легкий, стильний і економічний в експлуатації.

Пам'ятайте, що скутер, призначений для дитини, повинен мати сучасний дизайн, яскраве забарвлення і, звичайно ж, високий рівень безпеки.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 82)

КОМЕНТАРІ