У Білорусі журналіста Александрова звинувачують у державній зраді

У Білорусі журналіста Александрова звинувачують у державній зраді

02.07.21 09:09 0 301
Білоруському журналісту і медіаменеджеру Андрію Александрову висунуто звинувачення в державній зраді. Про це повідомив його адвокат Антон Гашинський. Александрову загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі. Що саме інкримінують журналісту, адвокат не уточнив.

Раніше Александрову висунули звинувачення в організації та підготовці дій, що грубо порушують громадський порядок, або активній участі в них. Максимальний термін тримання під вартою за цією статтею становить шість місяців. Він закінчується 12 липня.

Андрія Александрова і його дівчину, громадську активістку Ірину Злобіну, затримали 12 січня.

За версією МВС, Александров і Злобіна «з серпня 2020 роки займалися фінансуванням» протестувальників у Мінську, в тому числі оплатили понад 250 штрафів, призначених затриманим на акціях. Гроші на ці цілі були надані Фондом ByHelp. Там заявили, що «будь-яка оплата штрафів не є злочином», і звинувачення є абсурдними.

У фонді також стверджували, що після затримання Александрова могли піддати тортурам, погрозам і залякуванню.

У правозахисному центрі «Весна» вважають кримінальне переслідування Александрова і Злобіної незаконним і пов'язали його з суспільною та правозахисною діяльністю затриманих. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Рішення Білорусі про вихід зі «Східного партнерства» – «символічний крок» – експерти

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопілля: цьогорічні ...

КОМЕНТАРІ