Вибухи в Чехії 2014 року: Москва твердить,що викликала до МЗС чеського посла через вимогу про відшкодування,Прага заперечує

Вибухи в Чехії 2014 року: Москва твердить,що викликала до МЗС чеського посла через вимогу про відшкодування,Прага заперечує

02.07.21 10:55 0 413
Міністерство закордонних справ Росії заявляє, що викликало посла Чехії на тлі висловлених цією країною матеріальних претензій до Москви через її участь у вибухах на складах озброєнь на сході Чехії 2014 року; в Празі кажуть, що ніякого виклику не було.

За повідомленнями російських агентств, речниця МЗС Росії Марія Захарова заявила на брифінгу: «Пропозицію чеської сторони про обговорення її претензій ми, звичайно, розглядаємо як неприйнятну. Своє ставлення до цієї політизованої метушні ми, звичайно, найближчим часом висловимо голові чеської дипломатичної місії в Москві, який викликаний на Смоленську площу» (місце розташування головної будівлі МЗС Росії в Москві).

У Міністерстві закордонних справ Чехії при цьому заперечили твердження Москви про виклик чеського посла в Росії Вітєзслава Півоньки.

Речниця чеського МЗС Ева Давідова, яку цитують кілька чеських засобів інформації, заявила: «Можу підтвердити, що посол викликаний не був».

Голова чеської дипломатії Якуб Кулганек на запит чеського агентства «ЧТК» відповів смс-повідомленням: «Ми перевірили це, але наше посольство ні про який виклик не знає».

Також і в офіційному твітері міністерства оприлюднили коротку заяву: «Звертаємо увагу, що повідомлення, яке по обіді з'явилося в деяких російських ЗМІ, неправдиве. Посол у Москві Вітєзслав Півонька ніякого виклику до російського міністерства закордонних справ не отримував».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Лукашенко дозволив ...
Наступна новина: На Тернопіллі підготовлено ...

КОМЕНТАРІ