Основні різновиди штучних ялинок

Основні різновиди штучних ялинок

03.07.21 00:52 0 915

Починаючи підготовку до Нового року, кожна людина в першу чергу думає про лісову красуню, яка прикрасить інтер'єр. І коли хтось згадує, як важко встановлювати живе дерево, наскільки вогненебезпечні ялинки з лісу і як непросто позбуватися від опалої хвої, він звертає свою увагу на штучні ялини. Не потрібно забувати і про те, що з кожним роком натуральні дерева дорожчають. Сучасні виробники теж занепокоїлися цим питанням, і асортимент штучних ялинок вражає своєю різноманітністю. Які бувають штучні ялинки, і якими критеріями слід керуватися, вибираючи новорічне дерево? Нумо розберімося.

Штучні ялинки: що потрібно знати?

Сучасний асортимент новорічних дерев вражає різноманітністю. Основні критерії, за якими вибирають штучні новорічні дерева, — матеріал виготовлення і можливості використання. Щоб не загубитися в різноманітті ялинок, пропонованих сучасною індустрією новорічних аксесуарів, розберемося докладніше в їх різновидах. З чого зроблені штучні ялинки, і як технологія виготовлення впливає на якість кінцевого продукту?

Види штучних ялинок:

  • Литі. Іншими словами — це ялинки класу «люкс». Особливість цих виробів в тому, що кожну гілочку деревця відливають в окремій формі, завдяки чому ялинкам надається форма, максимально близька до натуральної. Термін зберігання такого виробу - 10-15 років, однак насправді при правильному зберіганні литі їли прослужать набагато довше. Основні виробники — європейські фірми, але місцеві компанії також освоїли цей тип виробництва. Варто відзначити, що литі їли — найдорожчий сегмент штучних новорічних дерев.
  • Пластикові. Сировиною для виготовлення цих ялинок служить ПВХ плівка. Головні виробники — китайські і тайванські компанії. Ці їли виготовлені з незаймистих матеріалів, голки мають приємну м'яку текстуру. Штучні дерева безпечні для здоров'я, не виділяють в навколишнє середовище токсичних речовин, тобто підходять для сімей з дітьми. До того ж, коштують вони набагато менше, ніж литі.
  • З волосінню. Це традиційні вироби радянської епохи. Сучасні ялинки з волосінню значно відрізняються від моделей минулих років, їх зовнішній вигляд зазнав значних змін. Тепер ці вироби виглядають набагато естетичніше, вони відрізняються міцністю. Термін придатності таких видів штучних ялинок мають тривалий — від 15 років, а ціновий сегмент — середній.
  • Оптоволоконні. Ці вироби підкорили сучасного покупця особливістю своєї конструкції: в гілки вбудовані оптоволоконні нитки. Живлення від мережі такі деревця одержують за допомогою адаптера. Невелика напруга в 12 Вт робить використання виробу безпечним. Виробляються такі ялинки здебільшого в Китаї, а термін їх використання - 10-15 років. Завдяки ефектному зовнішньому вигляду і безпеці використання, вартість таких ялинок трохи вище середнього цінового сегмента.
  • З мішури. Це каркасні ялинки, які обплітають різнобарвною мішурою. Бувають різних розмірів, використовуються в якості повноцінного новорічного дерева, маленькі моделі — для декору меблів.
  • Паперові. Це самий бюджетний варіант новорічних дерев. В основному, такими деревцями прикрашають меблі та підвіконня.

Відрізняються штучні ялинки і за іншими показниками:

  1. кольором;
  2. розміром;
  3. довжиною голок;
  4. безпекою використання.

Переваги штучної ялинки:

  • Багаторазове використання. Витративши чималу суму на покупку штучної ялини, ви заощадите кошти на найближчі мінімум 5-10 років, тоді як натуральна ялинка коштує недешево, і витрати мають бути щорічні.
  • На відміну від натуральної ялини, хвоя на штучному деревці не обсипається, не доставляє незручності та клопоту господарям.
  • Маючи в арсеналі штучну ялинку, ви заощадите масу часу на щорічний похід за різдвяним деревом і його вибором.
  • Хвоя не представляє небезпеки для дітей: голки м'які, ними неможливо поранитися.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 110)

КОМЕНТАРІ