Вибух на нафтопереробному заводі в Румунії: щонайменше одна людина загинула

Вибух на нафтопереробному заводі в Румунії: щонайменше одна людина загинула

03.07.21 10:44 0 679
Щонайменше одна людина загинула, що п'ятеро отримали поранення через вибух на нафтопереробному заводі «Петромідія» 2 липня, повідомляє місцева влада.

Місцевий телеканал Digi24 поширив зняте туристом відео, на якому видно хмару чорного диму, яка піднімається над районом, де розташований завод. Він належить компанії Rompetrol Rafinare, яка входить до казахстанської групи KazMunayGas (KMG) International.

Причина вибуху наразі не відома. На місці працюють рятувальники та пожежники, які намагаються загасити вогонь. Префект округу Констанца, де розташований завод, Сільвіу Коша повідомив, що загрози нових вибухів немає.

Прем'єр-міністр країни Флорін Кицу заявив, що доручив урядовцям дослідити, чи є необхідність евакуювати місцевих жителів і туристів.

Читайте також: «Любов» під дулами танків. 30 років тому розпався Варшавський договір

Побудований за радянських часів завод розташований за кілька кілометрів від порту Констанца і безпосередньо межує із найбільшим морським курортом країни Мамая.

Міністр захисту довкілля Барна Танцош повідомив журналістам, що, хоча вибух не становив безпосередньої загрози завдяки напрямку вітру, який відніс дим у бік моря, ризики значної шкоди довкіллю все ще високі.

У 2019 році група заявила, що інвестувала близько 1 мільярда доларів у модернізацію «Петромідії». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: В Індійському океані під час пожежі на судні загинув українець – МЗС

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі посмертно ...
Наступна новина: Триває конкурс кращих ...

КОМЕНТАРІ