Як вибрати похідний рюкзак для дівчини?

Як вибрати похідний рюкзак для дівчини?

03.07.21 01:00 0 1273

Сучасні похідні рюкзаки відрізняються від старих радянських зразків. Зручні та красиві, що забезпечують максимальний комфорт при будь-яких обставинах, вони більше не шиються з одного й того ж лекала: виробники надають широкий вибір з безліччю моделей. Це дозволяє кожному підібрати рюкзак під себе. Що варто пам'ятати, щоб вдало купити рюкзак для дівчини та чим жіночі рюкзаки відрізняються від чоловічих, крім кольору? Нумо розберімося. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину http://prostoneba.ua, в якому безпосередньо можна придбати якісне туристичне спорядження в Києві.

Розміри рюкзака

Модні рюкзаки для дівчат найчастіше мають яскравий дизайн і виконані в більш яскравій кольоровій гамі, ніж чоловічі. Але це не головна їхня відмінність. Обсяги та габарити рюкзака — мабуть, найважливіший момент, який потрібно враховувати при виборі рюкзака.

Середньостатистична жінка помітно менша середньостатистичного чоловіка, і вага, яку вона може нести, також помітно менша. Кращим варіантом для дівчини стане рюкзак об'ємом до 50 літрів, наприклад, яскравий і недорогий 45-літровий Tramp Floki 50+10 червоний або зручний Osprey Ariel AG 55 M Tidal Boothbay Grey, розрахований на найсуворіші умови.
Втім, все індивідуально: міцній та сильній мандрівниці може припасти до душі куди більш місткий рюкзак - Tramp Sigurd 60+10 або Deuter Aircontact 65 + 10 SL.

Для тих, хто не може похвалитися завидною фізичною силою, великою перевагою стане мала вага рюкзака без вантажу. Так, рюкзак похідний туристичний Osprey Exos при місткості в 50 літрів важить всього 1,8 кг.

Тип рюкзака

Всі туристичні рюкзаки можна розділити на три типи:

  • Безкаркасні — м'які матерчаті рюкзаки. Це найлегший варіант, але купити похідний рюкзак без каркаса рекомендують хіба що для недовгих піших вилазок на природу.
  • Напівстанкові рюкзаки оснащені металевими або пластиковими вставками в спинці. Це дозволяє рівномірно розподілити вагу вантажу, тим самим полегшивши піший похід. Велика частина туристичних рюкзаків — саме полустанкові.
  • Станкові рюкзаки мають жорсткий каркас. Найчастіше це дуже великі рюкзаки, які без додаткової підтримки будуть незручними.

Вибір типу рюкзака залежить від того, наскільки тривалим буде похід і наскільки об'ємний вантаж потрібно взяти з собою. Але в цілому полустанковий рюкзак, наприклад, Deuter Aircontact Lite стане оптимальним варіантом в переважній більшості випадків.

Матеріал

Тканина, з якої пошитий рюкзак ще один дуже важливий момент. Так:

  1. Наметове полотно — фактурна, яка виразно виглядає. Саме з такого полотна зшитий унісекс-рюкзак Fjallraven Keb 52 W. Правда, при всій своїй привабливості рюкзаки з наметового полотна не відрізняються водостійкістю.
  2. Oxford - міцний водонепроникний матеріал, з якого шиють герморюкзак для подорожей по бурхливих річках і подорожей в сиру дощову погоду. Хорошим вибором для дівчини, яку не бентежить темна колірна гамма, стане рюкзак Tramp Floki.
  3. Cordura - синтетична тканина з водовідштовхувальним просоченням, що володіє великою міцністю на розрив. Легкий тактичний рюкзак Tramp Squad 35 л coyote стане прекрасним вибором для вилазки в глухий ліс, де великий ризик зачепитися за колючку або сучок.

Асортимент матеріалів для пошиття рюкзаків досить великий і включає в себе досить багато найменувань синтетичних матеріалів. Практично всі вони володіють задовільною вологостійкість і міцністю.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 100)

КОМЕНТАРІ