Що потрібно знати перед оформленням кредиту під заставу нерухомості?

Що потрібно знати перед оформленням кредиту під заставу нерухомості?

05.07.21 17:18 0 643

Заставні кредити стали дуже популярними. По-перше, вони дозволяють отримати відразу велику суму, необхідну для великої покупки, наприклад, житла, по-друге, відсотки по ним пропонуються менші, адже кредитори отримують гарантію повернення грошей. У заставу може оформлятися нерухомість двох типів: комерційна і житлова. Будь-яка власність людини: квартира, будинок, земельна ділянка, гараж або складське приміщення — можна використовувати для отримання позики в банку. До речі, якщо вас цікавить кредит під заставу квартири в Києві, то ви можете оформити його на сайті https://ipoteka.in.ua/kredyt-pid-zalog-kvartyry-kyyiv/

При оформленні заставного кредиту участь поручителя не буде потрібна. У разі непогашення позики майно буде реалізовано, і з отриманої суми кредитор зможе повернути весь борг з відсотками. Кредити на розвиток бізнесу для ТОВ також можуть видаватися без поручителя, але із заставою. Деякі підприємці з цією метою використовують свою житлову нерухомість. Звичайно, ризик є, але він виправданий, якщо людина впевнена, що його справа розростеться і принесе прибуток.

Зараз отримати велику позику стало набагато легше — багато банків на офіційних сайтах пропонують послуги, в тому числі і кредити. Як правило, вони навіть не вимагають підтвердження доходів. Вони міркують так: якщо людина розраховувала на свої сили і взяла кредит, значить, вона знає, як буде його погашати. А на випадок невдачі завжди залишається ліквідна нерухомість, яку можна продати для отримання суми, яку позичальник заборгував кредитору.

При цьому практично в рівних правах виявляються і фізичні, і юридичні особи. У договорі прописуються всі деталі — від суми кредиту і відсотків до терміну і порядку його погашення. І якщо кредит юридичним особам без застави буде виданий на одних умовах, то при наданні майна в якості гарантії, вони можуть бути пом'якшені.

До заставного майна пред'являється кілька вимог: стан нерухомості має бути пристойним — старі, які потребують капітального ремонту об'єкти можуть бути відкинуті кредитором як безперспективні, дані в технічному паспорті повинні відповідати реальній ситуації, наприклад, якщо проводилося перепланування, воно повинно бути відображено в документах, нерухомість повинна бути юридично «чистою», вона не повинна фігурувати в судових розглядах або перебувати під арештом. Крім того, важлива і вартість об'єкта: вона повинна перевищувати суму кредиту на 30-60%.

До позичальника також є кілька вимог: він повинен бути громадянином України або мати постійну або хоча б тимчасову реєстрацію на території України, його вік повинен бути від 18 і до 65-67 років (на момент погашення боргу йому не повинно виповнитися 70 років).

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 113)
Попередня новина: Особливості та переваги ...
Наступна новина: Що таке електромонтаж?

КОМЕНТАРІ