Що таке електромонтаж?

Що таке електромонтаж?

05.07.21 21:57 0 621

Це найважливіші роботи, які є ключовими в самому початку і протягом усього будівництва. Можна сказати, що електромонтажні роботи задають ритм для всього будівництва. Далі, ми детальніше розберемо що вони собою являють. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://arctrade.com.ua/vse-dlya-elektromontazhu-i-upravlinnya, в якому можна придбати все необхідне для електромонтажних робіт.

Що потрібно знати про електромонтаж?

Перед тим як почати будівельні роботи, електрики прокладають тимчасове електроживлення. У нього входить створення освітлення та електричних точок підключення для різного устаткування. Після того як вони це зробили, будівельний майданчик оживає і робітники можуть займатися монтажем вдень і вночі, а це зменшує терміни здачі об'єкта. Також від правильних розрахунків і кабелів, залежить вся інфраструктура будівельного майданчика. Наприклад, якщо був прокладений магістральний кабель, який не розрахований на великі навантаження, він може обгоріти і робота на об'єкті зупиниться. Електромонтаж виконують електрики.

Хто такі електрики?

Професійні електрики більше нагадують саперів. У них завжди безліч вимірювальних приладів, які вказують на наявність або відсутність напруги в кабелі. Щодня вони працюють під високою напругою, ризикуючи своїм життям, тому вони є справжніми професіоналами своєї справи. У кожного електрика є спеціальний сертифікат на проведення електромонтажних робіт, він називається допуском. Його видають після проходження усних і практичних іспитів. Без цього допуску, електрик не має право виконувати монтажні роботи. Початковий рівень допуску починається з 1000 вольт.

Яку роботу можна вважати електромонтажем?

Електромонтаж включає в себе наступний вид робіт:

  1. Прокладка кабелю.
  2. Штроблення стін, стель і підлог.
  3. Монтаж розеток.
  4. Монтаж різних світильників.
  5. Монтаж вимикачів.
  6. Монтаж контуру заземлення.
  7. Монтаж громовідводу.
  8. Установка РЩ і ОСЩ.
  9. Установка системи ДБЖ.
  10. Установка дизель-генератора і так далі.

Електрики виконують різну роботу, від установки розеток до прокладки кабелів. Є кілька видів електромонтажних робіт — це установка і монтаж. Електрики можуть встановлювати різне обладнання. Наприклад, монтувати ДБЖ (джерело безперебійного живлення), дизель-генератор, вішати люстри, встановлювати розетки та вимикачі тощо. До монтажу відноситься прокладання магістрального кабелю, укладання дроту в штроби, штроблення, монтаж магістральних кабельних лотків і так далі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 102)
Попередня новина: Що потрібно знати перед ...
Наступна новина: Кредит онлайн на карту: ...

КОМЕНТАРІ