Кредит онлайн на карту: переваги,умови та погашення

Кредит онлайн на карту: переваги,умови та погашення

05.07.21 22:16 0 575

Сьогодні практично у кожного клієнта банку є кредитна карта, яка може виручити при нестачі власних коштів до зарплати або при виникненні непередбачуваних ситуацій. Але, попри просте і швидке оформлення, несвоєчасне погашення заборгованості може стати проблемою для клієнта.

Переваги та недоліки покупки товарів в кредит

Деякі клієнти високо оцінили сервіс та швидке оформлення мікропозик в МФО, які спеціалізуються на видачі онлайн-позик на короткий термін. Такі організації працюють в режимі реального часу і цілодобово, видаючи кредит на карту своїх клієнтів на будь-які споживчі цілі.

Всі операції проводяться дистанційно і в автоматичному режимі, а для подачі заявки необхідно вибрати відповідну МФО, зареєструватися на офіційному сайті та отримати доступ до особистого кабінету. Після цього заповнюється анкета, в якій клієнт вказує персональні дані, після чого заявка відправляється на перевірку.

До головних переваг онлайн мікрокредитування відносяться наступні:

  • швидкий розгляд заявок;
  • миттєве перерахування коштів на карту клієнта;
  • лояльне ставлення до потенційних позичальників;
  • гарантія надійного захисту особистих даних;
  • відсутність необхідності надавати довідку про доходи, заставу і поручителів;
  • мінімальний пакет документів;
  • відсутність прихованих комісій і платежів;
  • можливість пролонгації договору без погіршення кредитної історії.

Попри ряд переваг, є і деякі недоліки оформлення онлайн мікрокредитів в МФО. До них відноситься:

  • підвищений розмір процентної ставки в порівнянні з банками;
  • невелика сума кредиту при першому зверненні.

У деяких випадках вигідніше оформити кредит при купівлі товарів в інтернет-магазинах. Це просто і зручно, але перед оформленням угоди рекомендується ознайомитися з умовами та вимогами до потенційних позичальників.

До основних переваг покупки товарів в кредит відноситься можливість придбання бажаного без необхідності тривалий час збирати гроші. Оплачувати кредит можна невеликими платежами щомісяця, при цьому зростання ціни не впливає на кінцеву суму боргу.

При оформленні такого кредиту не враховується стан кредитної історії клієнта, причому при своєчасному погашенні, вона навіть поліпшується. Це дає позичальникові в майбутньому більше шансів при оформленні інших видів мікрокредитів. Оформляючи такий кредит, слід враховувати, що кожен місяць потрібно платити певну суму.

Іноді виникають непередбачені ситуації або затримують зарплату, тому заплатити в строк не виходить. В результаті зростає заборгованість і нараховуються штрафні відсотки, що в підсумку негативно позначається на кредитній історії клієнта.

Якщо клієнт вчасно не вніс платіж за товар, магазин або спеціалізовані компанії можуть його конфіскувати. При прийнятті рішення придбати товар в кредит, слід:

  1. реально оцінити свої матеріальні можливості;
  2. запросити у консультанта детальний графік погашення заборгованості із зазначенням кінцевої суми;
  3. уважно вивчити умови кредиту — в деяких випадках кредит з початковим внеском може бути вигідніший, ніж з нульовою процентною ставкою;
  4. звертати особливу увагу на наявність страховки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 112)
Попередня новина: Що таке електромонтаж?
Наступна новина: Українців попередили про ...

КОМЕНТАРІ