Влада Узбекистану обмежила роботу соцмереж

Влада Узбекистану обмежила роботу соцмереж

06.07.21 10:18 0 418
В Узбекистані влада обмежила роботу соціальних мереж. Регулятр назвав приводом для таких дій порушення законодавства при обобці персональних даних, повідомляє узбецька служба Радіо Свобода.

Державний регулятор не уточнив, які саме соціальні мережі підпали під обмеження, однак користувачі повідомляють про перебої у роботі Тwitter, TikTok, «ВКонтакте» і месенджера Skype.

З квітня в Узбекистані діє закон, який зобов'язує інтернет-компанії зберігати персональні дані узбецьких користувачів на території країни. Глава урядового Державного центру персоналізації в травні заявив, що соціальним мережам надіслано вимогу дотримуватися цього закону.

Узбекистан займає одну з найнижчих позицій в рейтингу країн світу за рівнем свободи інтернету, який щорічно публікує правозахисна організація Freedom House. Однак після смерті попереднього президента Іслама Карімова у 2016 році у республіці відзначали пом'якшення політики правлячого режиму і надання громадянам більших свобод, ніж раніше. У 2019 громадянам розблокували доступ до сайтів низки західних ЗМІ і правозахисних організацій. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Порожні обіцянки»: лідери Казахстану та Узбекистану багато говорять, але не здійснюють реформ

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Китайські космонавти ...
Наступна новина: Чому варто купувати ...

КОМЕНТАРІ