Хакери,імовірно пов’язані з Росією,атакували сотні компаній

Хакери,імовірно пов’язані з Росією,атакували сотні компаній

06.07.21 10:39 0 399
Хакерська група, яка може бути пов'язана з Росією, атакувала близько 200 компаній світу за допомогою програми-здирника. Про це повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на компанію Huntress Labs, яка опікується кібербезпекою.

За її даними, метою атак були компанії, які надають IT-підтримку малому і середньому бізнесу. Серед них – Synnex Corp. і Avtex LLC. Зламавши їх, хакери отримують доступ до комп'ютерів тих фірм, які ці компанії обслуговують.

Жертвами зловмисників стали відразу кілька мереж супермаркетів Швеції, в тому числі одна з найбільших в країні, Coop Sweden. Вона використовувала програмне забезпечення Kaseya-Software, повідомляє шведський телеканал SVT.

Злам порушив роботу касових систем. Coop Sweden була змушена закрити 800 своїх філій до усунення проблеми. У деяких випадках на екранах зламаних комп'ютерів спливало текстове повідомлення з вимогою викупу за відновлення роботи системи.

Фахівці з кібербезпеки стверджують, що число потерпілих від кібератак може зрости.

«Це один із найпотужніших і наймасштабніших зламів, за яким стоїть непов'язаний з державою виконавець, з тих, що ми спостерігали. Судячи з усього, метою хакерської атаки є виключно нажива», – сказав голова швейцарського постачальника послуг із кібербезпеки Kudelski Secuirty Ендрю Говард. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: США і Велика Британія звинуватили російську військову розвідку в дворічній кібервійні

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Албанія: двох росіян ...

КОМЕНТАРІ