Афганістан: «Талібан» заявляє про захоплення більшості районів на кордоні з Таджикистаном,влада заперечує

Афганістан: «Талібан» заявляє про захоплення більшості районів на кордоні з Таджикистаном,влада заперечує

06.07.21 09:26 0 349
Афганський ісламістський рух «Талібан», який веде війну проти влади Афганістану і різко посилює свої дії з виходом із країни західних військ, заявляє, що захопив адміністративні центри 143 районів країни – головно на півночі країни, на її кордоні з Таджикистаном.

Кількість і межі районів в Афганістані постійно змінюються; за оцінками, загалом нині в країні близько 420 районів і міст із правами району.

Речник руху «Талібан» Забігулла Муджагед надіслав Радіо Вільний Афганістан, афганській службі Радіо Свобода, перелік районів, що їх, за словами руху, він захопив. Більшість їх – у вілаятах (провінціях) Тахар, Бадахшан, Балх, Джаузджан, Фар'яб, Баглан і Пактія. Перші шість із них на півночі Афганістану, перші чотири безпосередньо межують із Таджикистаном.

Але в Міністерстві внутрішніх справ Афганістану заперечили ці повідомлення. За твердженням міністерства, «в деяких районах місцева влада дійсно тимчасово перебралася в інші місця, але це не означає, що влада там перейшла до талібів». За словами речника міністерства, в деяких із районів таліби дійсно просунулися вперед, але це просування в них тимчасове й урядові сили, мовляв, ближчим часом витіснять їх. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Афганістан: сутички посилюються, урядові війська намагаються відтіснити талібів із зайнятих позицій

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ