Голова Тернопільської облдержадміністрації взяв участь у поминальних заходах з нагоди 370-ї річниці битви під Берестечком

Голова Тернопільської облдержадміністрації взяв участь у поминальних заходах з нагоди 370-ї річниці битви під Берестечком

06.07.21 09:12 0 303
Традиційно у перших числах липня в Україні вшановують героїв битви під Берестечком. Цьогоріч виповнюється 370-та її річниця.

4 липня на території Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви» відбулися заходи із вшанування пам'яті козаків та українських селян.

Участь у них взяв голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш.

«Це один із найбільших боїв у XVII столітті у Європі, що відбувся між Військом Запорозьким під командуванням Богдана Хмельницького і союзним кримським військом з одного боку, та армією Речі Посполитої під командуванням Яна II Казимира - з іншого. За переказами, майже тридцять тисяч козакiв загинули у цій битві, але кiлька тисяч бiйцiв на чолі з Іваном Богуном уночi вiдiйшли за село Пляшевa», - зазначив Володимир Труш.

«У ті часи козаки без роздумів віддавали своє життя заради рідної землі. Ми вже 8 років воюємо на Сході України. І нинішня війна в чомусь перегукується із 370-літньою минувшиною. ми бачимо неабияку силу духу українських воїнів, як і колись в козаків. У боротьбі за свою територію. Переконаний, битва під Берестечком - це наша історія та наша генетична пам'ять. Українці - прямі нащадки козаків і вшанування славних пращурів є святим обов'язком кожного з нас», - зазначив голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль.

На території Свято-Георгіївського чоловічого монастиря на Козацьких могилах Предстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній відслужив Божественну літургію та Вселенську панахиду просто неба за упокій загиблих українських козаків і новітніх українських героїв, які полягли за незалежність України.

До пам'ятника українським козакам та селянам поклали вінки та квіти.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За попередню добу в ...
Наступна новина: Французькі поставники ...

КОМЕНТАРІ