Політв’язень Роман Протасевич «повернувся» в онлайн

Політв’язень Роман Протасевич «повернувся» в онлайн

09.07.21 12:49 0 419
Білоруський опозиційний блогер Роман Протасевич 7 липня з'явився у мережі Twitter – менш ніж через два тижні після того, як його перевели під домашній арешт.

В одному з перших дописів на, як виглядає, акаунті Пратасевича, повідомляється, що він «повертається до життя в інтернеті», і обіцяє відповідати на повідомлення особисто і без нагляду.

Однак білоруське законодавство забороняє особам, які перебувають під домашнім арештом, користуватися телефоном чи інтернетом, або ж виходити на вулицю. Відтак незрозуміло, хто насправді контролює новий обліковий запис Протасевича у мережі Twitter.

На запитання одного з користувачів, як йому вдавалося залишатися в доброму гуморі, зазнаючи тортур, акаунт у Twitter під іменем Протасевича заперечив жорстоке поводження з боку влади під час його утримання під вартою.

«Я ще раз повторюю, що тортур не було. Принаймні, було б нерозумно мучити мене, коли увага всього світу була прикута до ситуації», – йдеться в повідомленні. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Протасевич з'явився на брифінгу МЗС Білорусі щодо посадки літака Ryanair (оновлено)

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ