Росія: митці і науковці просять Верховний суд забрати справу Юрія Дмитрієва

Росія: митці і науковці просять Верховний суд забрати справу Юрія Дмитрієва

11.07.21 08:32 0 458
У Росії близько 200 митців і науковців звернулися з відкритим листом до голови Верховного суду В'ячеслава Лебедєва з проханням забрати справу карельського історика Юрія Дмитрієва з судових інстанцій у Петрозаводську та ухвалити свій вердикт. Текст звернення опублікувала «Новая газета».

У листі йдеться про те, що кримінальна справа щодо Дмитрієва, якого звинувачували в сексуальних злочинах і поширенні порнографії, розглядається 4,5 року в судах Карелії. Двічі суди виправдовували історика і двічі вирок був скасований. Відзначається, що коли розглядалася апеляція у Верховному суді Карелії, то термін був збільшений на 10 років.

Лист підписали музикант Борис Гребенщиков, режисери Олександр Сокуров і Андрій Звягінцев, журналістка Катерина Гордєєва, письменниця Людмила Улицька, артист Костянтин Райкін, член Ради з прав людини Микола Сванідзе, десятки вчених Російської академії наук, письменники, поети, критики і музиканти. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Переслідуваний у Росії історик Дмитрієв отримав премію Норвезького Гельсінкського комітету

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Донецька область: справу ...

КОМЕНТАРІ