Білорусь: «Твітер» розблокував обліковий запис від імені Протасевича

Білорусь: «Твітер» розблокував обліковий запис від імені Протасевича

13.07.21 09:24 0 464
Соціальна мережа Twitter розблокувала заблокований було раніше 12 липня обліковий запис, який ведеться від імені білоруського опозиційного блогера Романа Протасевича, якого влада Білорусі захопила в результаті примусової посадки пасажирського літака і який нині перебуває під домашнім арештом, звинувачений у низці кримінальних злочинів проти цієї влади.

Як мовиться тепер у цьому обліковому записі, автентичність якого перевірити неможливо, причиною блокування було названо «порушення правил «Твітера», без подробиць, – але «техпідтримка спрацювала оперативно», і тепер власник запису не має «ніяких обмежень»: «читаю і дивлюся все, що захочу».

Роман Протасевич, колишній головний редактор опозиційного телеграм-каналу Nexta, що відігравав значну роль у координації протестів 2020 року, був затриманий у Білорусі після примусової посадки літака міжнародного рейсу, що летів транзитом через територію країни, арештований і потім переведений нещодавно під домашній арешт. Він знову «з'явився» в соцмережі 7 липня. В обліковому записі від його імені, зокрема, було опубліковане відео з прогулянки, де автор просив ставити йому запитання.

Один із користувачів попросив Протасевича подати знак, що, якщо він пише повідомлення під контролем, то написати, скажімо, два розділові знаки підряд. Пізніше в одному з твітів з'явилися два дефіси підряд замість тире.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі провели ...
Наступна новина: На Тернопільщині за добу ...

КОМЕНТАРІ