Іран заявляє,що обговорює зі США обмін в’язнями

Іран заявляє,що обговорює зі США обмін в’язнями

15.07.21 08:06 0 332
Іранська влада 13 липня заявила про переговори зі Сполученими Штатами щодо обмін ув'язненими. Речник уряду країни Алі Рабіеї підтвердив ранішу заяву представника США в Ірані Роберта Маллі з цього приводу.

«Ці переговори тривають і, якщо вдасться досягнути будь-якого прийнятного рішення, це буде оголошено», – йдеться в заяві Рабіеї, яку цитує напівдержавна новинна агенція ISNA.

Напередодні речник міністерства закордонних справ Саїд Хатібзаде заявив, що голова МЗС Джавад Заріф «запустив у дію план з обміну всіма іранськими та американськими ув'язненими».

Читайте також: США запровадили санкції проти 34 компаній з Китаю, Росії та Ірану

Тегеран утримує кількох ув'язнених, які мають подвійне громадянство, у тому числі кількох людей, які мають також паспорт США. Це викликає критику правозахисників, які звинувачують Іран у використанні затриманих як заручників, аби домагатися поступок від інших країн.

На минулому тижні представник США з питань Ірану Роберт Маллі заявив, що президент країни Джо Байден наполягає на звільненні всіх американців, утримуваних Тегераном, і не прийме «часткової угоди».

Читайте також: Дії іранської влади щодо збагачення урану ставлять під загрозу відновлення ядерної угоди – США

У коментарі каналу NBC Маллі назвав випуск американців, затриманих в Ісламській республіці, «пріоритетом» і зазначив, що переговори з Іраном «досягли певного прогресу».

У червні 2020 року Іран звільнив американського військового Майкла Вайта, якого утримував близько двох років. Натомість у США випустили лікаря ірансько-американського походження Маджида Тагері, який провів 16 місяців за ґратами за порушення санкцій США проти Ірану.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На міжбанку незначно ...
Наступна новина: Таліби звільнили затриману ...

КОМЕНТАРІ