Українські правозахисники вимагають від уряду розірвати всі відносини з Лукашенком

Українські правозахисники вимагають від уряду розірвати всі відносини з Лукашенком

16.07.21 08:03 0 359
Майже три десятки правозахисних організацій в Україні вимагають від влади розірвати дипломатичні та економічні відносини з фактичною владою Білорусі.

Відповідне звернення організації надіслали президенту Володимиру Зеленському, керівнику його апарату Андрію Єрмаку, спікеру парламенту Дмитру Разумкову, секретарю Ради національної безпеки і оборони Олексію Данилову та міністру закордонних справ Дмитру Кулебі.

Представники правозахисних організацій в Україні вимагають «припинити дипломатичні відносини з представниками нелегітимного та антидемократичного режиму Лукашенка, публічно підтримати громадянське суспільство Білорусі, заборонити економічну співпрацю з білоруськими державними підприємствами, запровадити жорсткі санкції проти всіх чиновників та бізнесменів режиму Лукашенка».

Крім того, правозахисники вимагають припинити співпрацю з правоохоронними органами та структурами безпеки та заборонити екстрадицію білоруських громадян на вимогу білоруських правоохоронних органів. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Євросоюзі обіцяють «наслідки» після обшуків та затримань правозахисників у Білорусі

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ