Литва просить допомоги в Греції та Іраку через наплив мігрантів із Білорусі

Литва просить допомоги в Греції та Іраку через наплив мігрантів із Білорусі

17.07.21 08:56 0 426
Литва може й надалі стикатися з «несподіваним» сплеском прибуття мігрантів з третіх країн через зусилля Білорусі, заявила прем'єр-міністерка балтійської країни Інґріда Сімоните. Про це вона зазначила під час свого візиту до столиці Греції Афін 15 липня.

За даними голови уряду, з початку 2021 року кордон між Білоруссю та Литвою незаконно перетнули в 20 разів більше людей, ніж у 2020 чи 2019 роках.

Сімоните зустрілася зі своїм грецьким колегою Кірьякосом Міцотакісом. Після вона зазначила в спілкуванні з журналістами, що до деяких країн Євросоюзу потрапляє більше мігрантів, але «найбільше лікає тренд».

«Ми ніколи не були на маршруті (міграції – ред.)… людей, які намагаються потрапити до Європейського Союзу, тому це дещо несподівано», – сказала політикиня.

Читайте також: Парламент Литви підтримав масове затримання шукачів притулку на тлі кризи мігрантів

Міцотакіс назвав потік мігрантів «спланованим зусиллям» Білорусі, здійсненим з метою тиску на країну-сусіда. Він назвав дії Мінська «просто неприйнятними».

Інґріда Сімоните прибула до Афін, аби обговорити досвід Греції, яка мала справу з кризою мігрантів з 2015 року, у тому, щоб пришвидшувати процедури надання притулку, розгортання потужностей і повернення назад тих, для надання захисту кому немає підстав.

Тим часом міністр закордонних справ Литви Габріеліус Ландсбергіс відвідав Ірак, аби заохотити тамтешній уряд обмежити ймовірне незаконне транспортування мігрантів до Литви через Мінськ.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В офісі Радіо Свобода в ...

КОМЕНТАРІ