МЗС Естонії вислало російського дипломата у відповідь на видворення власного консула з Росії

МЗС Естонії вислало російського дипломата у відповідь на видворення власного консула з Росії

17.07.21 08:25 0 323
Міністерство закордонних справ Естонії вислало російського дипломата у ході відповіді на аналогічний крок Москви – про це відомство повідомило 15 липня.

«До цього кроку вдалися у відповідності до міжнародних дипломатичних звичаїв та принципу взаємності як відповідь на висилку естонського консула з Росії», – пояснюють у відомстві.

Цього року Кремль вже двічі висилав естонських дипломатів, обидва рази – на знак помсти за вислання власних представників із Естонії.

«Естонія залишається зацікавленою у добросусідських та конструктивних відносинах. Нам все ще прикро, що Росія зайняла недружню позицію у комунікації з Європейським Союзом та державами-членами блоку», – додають у естонському МЗС.

Читайте також: Росія перейшла на «мову погроз» з країнами-учасницями «Кримської платформи» – Джеппар

Минулого тижня Федеральна служба безпеки Росії ненадовго затримала естонського консула в Санкт-Петербурзі Марта Лятте. Зрештою Росія оголосила його персоною нон-ґрата за те, що він нібито отримував секретні документи.

Естонія назвала інцидент «постановкою», а також «незаконним та провокаційним».

Відносини Росії із Заходом, в тому числі країнами Балтії – Естонією, Латвією та Литвою – протягом останніх років були напруженими через безліч дій Москви, зокрема, її агресію проти сусідів, втручання у вибори інших держав, спонсороване державою хакерство, а також порушення прав людини в самій цій країні. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Статус-кво або демократія, з Росією чи без неї: експерти передбачили чотири сценарії розвитку подій в Білорусі

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: США: кількість загиблих ...
Наступна новина: У Рівненській області за ...

КОМЕНТАРІ