Прикордонне відомство ЄС патрулюватиме кордон Білорусі та Литви

Прикордонне відомство ЄС патрулюватиме кордон Білорусі та Литви

20.07.21 10:23 0 326
Агентство Євросоюзу з прикордонної охорони Frontex надішле наступного тижня 60 прикордонників для патрулювання кордону між Литвою і Білоруссю, повідомив 19 липня виконавчий директор Frontex Фабріс Леджер, який відвідав Литву.

Це перший випадок розміщення місії Frontex на кордоні однієї з держав ЄС від березня 2020 року, коли агентство розпочало патрулювати кордон між Грецією і Туреччиною, повідомляє Euronews.

З проханням про надання екстреної допомоги звернулася влада Литви, це сталося через різке зростанням числа мігрантів із країн Африки та Азії, які перетинають білорусько-литовський кордон упродовж останніх тижнів. Більшість переходить кордон без необхідних документів і поза пунктами пропуску. З початку року до Литви таким чином потрапили вже понад 2 тисячі людей, із них 1400 в липні.

«Ми зіткнулися з чимось безпрецедентним, – сказав Леджер, виступаючи перед журналістами у Вільнюсі. – Уперше в історії Frontex має провести таку операцію в цьому регіоні Європейського союзу». Чиновник звинуватив у ситуації, що склалася, владу Білорусі. На його думку, вона використовує мігрантів як важіль тиску на ЄС. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Литва просить допомоги в Греції та Іраку через наплив мігрантів із Білорусі

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Об’їзній Тернополя ...

КОМЕНТАРІ